Istražni sudija Opštinskog suda u Lebanu odredio je juče jednomesečni pritvor drvosečama Nazimu M. (20) iz okoline Medveđe i Burimu J. (22) iz Kosova Polja zbog napada na Gorana Simića (33), radnika Jugopetrola, saopštila je policija iz Leskovca. Policija je ranije juče uhapsila dvojicu drvoseča zbog sumnje da su motkama pretukli Simića ispred njegove kuće, nanevši mu posekotine na licu i telu.

Istražni sudija Opštinskog suda u Lebanu odredio je juče jednomesečni pritvor drvosečama Nazimu M. (20) iz okoline Medveđe i Burimu J. (22) iz Kosova Polja zbog napada na Gorana Simića (33), radnika Jugopetrola, saopštila je policija iz Leskovca. Policija je ranije juče uhapsila dvojicu drvoseča zbog sumnje da su motkama pretukli Simića ispred njegove kuće, nanevši mu posekotine na licu i telu. Povrede su okarakterisane kao lake telesne.
Kako agencija Beta saznaje od istražnih organa, napadači nisu priznali delo, ali je Simić na suočavanju prepoznao jednog od drvoseča dok je policija našla otiske drugog na jednoj od motki. Isti izvor naveo je da je do napada došlo zbog ranijeg sukoba koji je Simić imao u jednom kafiću u Medveđi sa lokalnim Albancima, u kojem uhapšeni nisu učestvovali.
Opštinski odbori DS, DSS, NS, SPS i SD iz Medveđe u sredu su u zajedničkom saopštenju zatražili od policije energičnu istragu i kažnjavanje napadača na Simića, koji je potom rekao za Danas da pretpostavlja „da je reč o sačekuši zbog mog sudskog svedočenja o okolnostima masovne tuče između suprotstavljenih grupa mladića srpske i albanske nacionalnosti iz Medveđe, u lokalnom kafiću Tropikana, pre godinu i po dana“.
– Suđenje se, uz angažovanje predsednika opštine i drugih lokalnih političara okončalo pomirenjem. Međutim, ubrzo mi je nekoliko Albanaca iz Medveđe lično i posredno pretilo da „neće da se smire dok mi ne iskidaju glavu“ zbog mog svedočenja, koje nije bilo u njihovu korist – rekao je Simić za Danas. Z. M. i

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari