Policija je uhapsila ukupno 17 navijača Crvene zvezde osumnjičenih za napad na policajce.
Čačanska policija saopštila je da je odredila meru zadržavanja protiv tri navijača, a protiv još šestorice podnela krivične prijave zbog incidenata na fudbalskoj utakmici čačanskog Borca i Crvene zvezde.

Policija je uhapsila ukupno 17 navijača Crvene zvezde osumnjičenih za napad na policajce.
Čačanska policija saopštila je da je odredila meru zadržavanja protiv tri navijača, a protiv još šestorice podnela krivične prijave zbog incidenata na fudbalskoj utakmici čačanskog Borca i Crvene zvezde. U tim incidentima povređena su četiri policajca i jedan pripadnik Žandarmerije.
Policija je odredila meru zadržavanja protiv N. S., D. M. i N. U. zbog napada na policajce, a krivična prijava podneta je protiv R. D. koji je predvodio nasilan ulazak navijača Crvene zvezde na utakmicu. Krivične prijave podnete su još protiv dva navijača kod kojih su pronađene dimne bombe, kao i protiv trojice koji su ih posedovali.
U saopštenju se dodaje da je 15 minuta po početku utakmice u Čačku više od 100 navijača Crvene zvezde napalo pripadnike Žandarmerije koji su obezbeđivali stadion i pokušali nasilno da uđu na južnu tribinu stadiona. Oni su kamenicama gađali pripadnike policije i Žandarmerije, a jedan od navijača na njih je bacio upaljenu baklju.
U saopštenju kruševačke policije navodi se da su zbog napada na policiju u Ćićevcu uhapšena osmorica navijača Zvezde. Kako se navodi u saopštenju PU Kruševac, mera zadržavanja je izrečena Đorđu S., Milanu S., Vladimiru M., Nikoli P., Petru P. i Predragu P. iz Niša, Draganu P. iz Bora i Nenadu S. iz Oraovice kod Grdelice. Oni su prilikom vraćanja u Niš iz Čačka u više navrata prekršili javni red, dodaje se u saopštenju.
U saopštenju se navodi da su navijači najpre u Stopanji kod Trstenika, mimo naređenja tamošnje policije, izašli iz autobusa i otišli do restorana i prodavnice gde su pokupili hranu i piće koje nisu platili, da bi zatim, dolaskom interventne patrole iz Kruševca, bili vraćeni u autobus i nastavili put. Četrdesetak minuta kasnije, autobus s navijačima ponovo je stao na naplatnoj rampi u Pojatama. Kako policija saopštava, osumnjičeni su tada odbili poziv policije da se vrate u autobus i napali policajce, gađajući ih bakljama i kamenicama, a ubrzo su im se pridružili i ostali navijači iz autobusa. Zbog zadobijenih povreda nekoliko policajaca iz interventne patrole zatražilo je lekarsku pomoć, a jedan je zadržan na očnom odeljenju kruševačkog Zdravstvenog centra radi daljeg lečenja, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari