Praznik košarkaške kako to Duško Vujošević voli da kaže sigurno će biti organizovan na večerašnjem duelu između Partizana i Fenerbahčea (20.45) u četvrtom kolu Evrolige. U Beograd dolazi u ovom trenutku uz Real Madrid, najbolja evropska ekipa, kojom nakon samo mesec dana zajedničkog rada maestralno diriguje Željko Obradović.

Iako priznaje da ne voli da igra protiv svojih, Obradović će večeras na suprotnoj strani imati darovite momke u likovima Dragana Milosavljevića i Bogdana Bogdanovića, koji će gotovo izvesno biti najveća opasnost po protivničku odbranu. Obojica su u odličnoj formi. Podjednako su dobri u oba pravca i odlično se nadopunjuju. Fizički su izuzetno spremni. Bogdanović je tehnički bolji, ima kvalitetniju mehaniku šuta, duži prvi korak, gipkiji je i lakše rešava situacije jedan na jedan. Milosavljević je fizički jači, u značajnoj meri koristi snagu i do maksimuma je izvežbao mehanički izbačaj lopte nakon izlaska iz bloka.

– Očekuje nas velika utakmica i veliko iskustvo za nas. Fenerbahče ima vrhunske igrače na svim pozicijama, tako da ne možemo da obećamo ništa, osim da ćemo pružiti maksimum. Samo tako možemo do rezultata koji priželjkujemo – obazriv je Bogdanović.

Centarska linija Partizana ne igra na neophodnom nivou od starta sezone. Dobra je stvar što se Milutinov napokon vraća u trenažni proces. Lovernj sa mesta četvorke ne širi igru, baš kao ni Gagić, zbog čega je izostanak Bertansa još uočljiviji. Partizanu fali i dubina u samom reketu. Olakšavajuća okolnost jeste ta da Fener u Vidmaru i Žoriću nema baš idealna rešenja na mestu centra. Obradović u pojedinim segmentima utakmice igra sa petorkom bez prave petice, što u nekim varijantama može pogodovati Partizanu.

– Fenerbahče je veliki favorit, ali ako pružimo maksimum i sa velikom motivacijom uđemo u meč, možemo da se nadamo. Nada je realna stvar, a dok ima nade, ima i mogućnosti. Svi u našoj grupi su jaki, a neki su nešto jači i u te ekipe spada Fenerbahče. Nema olakšavajućih okolnosti, oni su jak protivnik, a mi ćemo dati sve od sebe zbog samopoštovanja, svojih snova i ambicija, zbog publike koja nas voli i koju mi volimo. Ko naporno radi, on se teško predaje – istakao je Vujošević, uz napomenu da je Kinzi tek počeo da trenira nakon prehlade, da je Vesterman spreman, dok Bogdanović ima manjih problema.

Bogdanović: Čast je igrati za Željka

– Već dva-tri dana se pripremamo za ovo gostovanje. Znamo da nas čeka težak meč, jer Partizan kod kuće igra veoma dobro. Mislim da o Željku Obradoviću ne treba trošiti reči. To je najtrofejniji i najbolji evropski trener, možda i najbolji u svetu, a meni je čast što sam u njegovom timu. U odnosu na ostale stručnjake detaljnije se sprema, mnogo bolje zna da se postavi prema igračima i da komunicira sa njima – nahvalio je Bojan Bogdanović srpskog stručnjaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari