Ujedinila Novi Sad, ali i region: Kako su braća iz Rijeke odlučila da pomognu ocu devojčice Nine 1Foto: Screenshot Instagram @neverovali.il.da

Devojčica Nina Ninković (11) koja je prodavala krofne da bi skupila novce za lečenje svog oca ujedinila je Novi Sad, ali i čitav region. Podrška je stigla i iz Hrvatske, tačnije Rijeke, od dvojice braća koji su prodavali krofne da bi pomogli u lečenju Nininog oca.

Nina je svakodnevno prodavala krofne po simboličnoj ceni od 100 dinara na Adicama od 17 do 19 časova, kako bi skupila pare za skupo lečenje svog oca u glavnom gradu Rusije.

Porodica je objavila da je novac za lečenje sakupljen i da uskoro lete u Moskvu.

„Braća iz Hrvatske (Rijeke) skupljali novac za oca male Nine iz Novog Sada, tako što su prodavali krofne. Radi se o curici koja je takođe prodavala krofne u Novom Sadu (čiji je otac bolestan). Braća su skupila 650 evra, te su novčana sredstva uplaćena na račun Zorana Ninkovića. Oni su, takođe, izrazili želju da se upoznaju s Nininom porodicom, te kada se Ninin tata oporavi da budu njihovi gosti u Hrvatskoj“, stoji u objavi na Instagram stranici official.bih.srb.hr.cg.

Oni su krofne prodavali u Kraljevici.

Novosađani su u utorak, 27. juna, čekali u redu da pomognu maloj Nini da skupi novac za lečenje oca.

Tada su se krofne prodavale na Trgu slobode. Za nekoliko sati, u centru je prikupljeno 1,5 miliona dinara.

Podsetimo, Zoran Ninković je 2016. godine izgubio vid usled ablacije retine. U martu 2022. ponovo se javlja ablacija i dijagnostikovana je simpatička oftalmija i panuveitis i Zoran je životno ugrožen.

Novac je potreban za dalju dijagnostiku, preglede, analize, nabavku lekova, lečenje u zemlji i inostranstvu, kao i za putne troškove i smeštaj.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari