Ujednačen broj prijema i otpusta u Novom Pazaru 1Novi Pazar Foto: Senko Župljanin

Prema zvaničnim podacima, epidemiološka situacija u Novom Pazaru se stabilizuje.To potvrđuju podaci, koje svakodnevno saopštava Gradski štab za vanredne situacije.

Poslednjih nekoliko dana, broj pacijenata, zaraženih korona virusom, na bolničkom lečenju kreće se od 43 do 47.  Tako je bilo i juče. Na Infektivnom i Grudnom odeljenju i u Respiratornoj jedinici bilo je 46 pacijenata. Najteže obolelih je sedam i oni su priključeni na respiratore, dok je četiri pacijenta na kiseoničkoj terapiji.

U minula 24 sata, broj prijema i otpusta skoro je ujednačen. Na kovid odeljenja je primljeno šest novoinficiranih, po dva iz ovog grada i Tutina i po jedan iz Raške i Sjenice. Na kućno lečenje je otpušteno sedam.

Drugi dan uzastopno, u novopazarskoj Regionalnoj kovid bolnici nije bilo preminulih od posledica virusa korona.

U odnosu na broj testiranih, broj poziutivnih je nešto iznad 15 odsto. Juče je od 52 testiranih brzim antigenskim testom, kod osam potvrđeno zaražavanje. Rezultati za 42 testiranih PCR metodom biće poznati u ponedeljak.

Smanjuje se i broj pregleda u kovid ambulantama. Prethodnog dana pregledan je 131 pacijent, 53 su bili prvi pregledi osoba sa simptomima korona virusa, a 78 bile su kontrole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari