Ukida se izabrani sport

* Šarčević: Ako bude novca pokušaćemo već od naredne školske godine da vratimo celodnevne sportske dane
Umesto trećeg časa fizičkog vaspitanja osnovci će se u školi baviti sportom svakog dana

Ostavite komentar


  1. Nije mi jasno kako ministar misli da uvede sportske aktivnosti između časova kad su odmori karatki. Jedan tzv veliki odmor koji je duži služi deci da užinaju. Užina je važna jer kad idu pre podne od 8 sati uglavnom ne doručkuju, a pošto svaki dan imaju po 6 časova užinu nebi smeli da preskoče. Drugi problem je kako to izvesti jer u čkoli koju pohađa moje dete u smeni ima preko 600 đaka, a sala je mala i na redovnim časovima u sali borave po dva odelenja . Dvorište je isto prilično malo za tako veliku školu jer upotrebljivih kvadrata za rekreaciju je oko 400m kvadratnih. Volela bih da se više posveti pažnja predavanjima da budu efikasnija i da deca na času što više nauče, što sada nije slučaj. Zbog loših predavanja deca imaju velike obaveze kod kuće i samim tim vrlo malo vremena za vanškolske aktivnosti. U školi koju moje dete pohađa nema interesovanja za sport niti razumevanja od strane profesora. Ova škola ne učestvuje ni na jednom sportskom takmičenju niti omogućava malom broju dece koja se bave sportom da odu na neko takmičenje. ispred škole. Drugi problem po školama je što sva deca nemaju iste mogućnosti jer je prisutno masovno poklanjane ocena pa ako ne pripadate povlašćenoj skupini morate da uložite triput više truda za skroman uspeh. Ministar bi trebao da krene od prave reforme obrazovanja koja bi pored detaljne analiza gradiva veliku pažnju posvetio i načinu prenošenja gradsiva deci, jer priznaćete da nije svaki profesor sposoban da prenese znanje deci. Na veliku žalost takvih profesora je sve veći broj a to znači sve manje znanja kod dece jer učenje napamet ne vodi znanju. Nemojte praviti parcijalne reforme već treba pokrenuti kvalitetnu reformi od predškolske ustanove, osnovne škole, srednje škole i fakulteta..

  2. ““““Učitelji će i ubuduće predavati fizičko od prvog do četvrtog razreda, jer država nema para da za izvođenje nastave tog predmeta od prvog do četvrtog razreda angažuje profesore fizičkog vaspitanja.““““

    Naravno da će i dalje držati nastavu fizičkog vaspitanja jer za to imaju diplomu.

  3. Ово је тако сулудо и ничему не води. Сасвим сам сигуран да ће ова идеја бити укинута већ од следећег министра, а Шарчевић је могао добро да извага пре него што се упустио у реализацију овако нечега.
    Каква баханалија од стране новопеченог министра. Укинути час физичког, ускратити деци здрав раст, а натерати их да криве кичму на неком рачунару, као да че сви сутра бити програмери. Ко жели да буде програмер, лако ће се он усмерити. Ми смо пољопривредна земља и дуго ћемо још то и остати и то треба да негујемо. Генерације садашњих ђачких родитеља нису имали информатику ни као обавезна, нити као изборни предмет, али се сасвим добро сналазе при коришћењу рачунара онолико колико им треба. Ове нове генрерације расту уз паметне телефоне, по цео дан седе у затвореном и куцкају, а сада им укинимо и трећи час физичког.
    Шарчевићу, одговараћеш за нарушено здравље ових генерација, ниси т смео да чиниш-

  4. Ovo je postalo nenormalno. Umesto da ukinu fizičko, oni ovde smišljaju gluposti. Svako dete može posle škole da trči, igra fudbal, bavi se atletikom, i da kad dođe kući da se istušira. Šta mislite roditelji da svakog dana provedete sa svojim detetom 45 min na igralištu, parku? Bazenu? Umesto da buljite u Pink, i tvrdite kako nemate para i vremena. U školu se ide da se uči, a ne da se skače. I da deca malo rade, pomažu roditeljima, ne bi imali višak snage da izlaze do 5 ujutru. Fizički je najveća glupost. Nikad ga nisam voleo u školi, ali jesam se bavio sportom van škole. I stalno malretiraju devojčice sa mentstruacijom da trče. Ostavite bre decu na miru.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.