Da li bi ukidanje opšteg uspeha smanjilo pritiske zbog ocenjivanja?

Ostavite komentar


  1. o cemu pricate – pritisak na nastavnike zbog ocena nije normalna stvar i ne treba da se smanji vec suzbije – glavni problem je u neujednacenom ocenjivanju i poklanjanju ocena

  2. Čitam ovaj texst i vidim sav besmisao evropskih normi koje se nameću kao vrednost, koje vode u prooast . Znači dovesti školstvo u potpuni besmisao. I vladati masom mladih pomocu poroka. Najezim se , po ovom sistemu postavlja se najposlišniji debil da vodi firmu tako sto prati uputstva korporacije bez pogovora na štetu svoje porodice i društva i za to bude nagrađen .. a svaki pametni građanin kaznjen. Propast. Zena kurva se nagraduje a domacica uništava. Propas sveta.

  3. Za pocetak ukinuti skolu.Sto ce nam?Kada promenimo opste vazece misljenje,koje obitava od devedesetih,a to je da je „sposoban“a ne skolovan najbolji clan drustva,onda je vratiti.Do tada je sve uzalud.Nisu one sad nastale,ni prosvetni radnici,ni roditelji ni djaci.Samo da svako radi ono za sta je ili skolovan ili se opredelio ili mu je to obaveza.Nista vise i nista manje.Dovoljno je.Bez reforme i anketnih odbora koji ovakvom mentalnom sklopu naroda i vlasti nista ne znace.Opste dobro iznad licnog i svaki drustveni problem je resen.Sigurno.

  4. Od pamtiveka postoje ocene i uspeh, kakva su to danas deca, roditelji i prosvetni radnici kada treba ukinuti to. Mi smo postali bas bolesna nacija.

  5. Pre svega, ukinuti ocenjivanje do 4. razreda, s obzirom da učitelji isto koriste za dodvoravanje roditeljima ili obračunavanje sa njima. Ionako su skoro svi učenici sa svim peticama, pa nema svrhe da ocenjivanje i postoji. Uvesti testiranja par puta u toku školske godine koja ne bi obavljali učitelji. Tu bi se videlo pravo stanje znanja učenika.

  6. Nista od eksternog testiranja! 1. Onda bi nam svima bilo jasno koliko malo nasa deca znaju, sto bi bilo deprimirajuce za Ministarstvo. 2. Nastavnici bi dobili neophodnu povratnu informaciju o kvalitetu svog rada, sto bi ih onespokojilo, jer svi misle kako su bas dobri u svom poslu (a nisu). 3. Roditelji bi se razocarali objektivnom procenom znanja svoje dece, koja su izuzetno pametna (a nisu). Zato cemo i dalje raditi kao i do sada. Kao i sve ostalo u ovoj tuznoj zemlji, i znanje je KOBAJAGI!

  7. Aretmeticka sredina ocena, cak i iz prvog polugodista je pogresna. Deca naprediju, trude se, to treba nagraditi. Nekada pogrese, nisu skoncentrisani, desilo im se nesto u porodici. Molim Vas ne kaznjavajte decu cije mame i tate nisu na funkcijama i ne kaznjavajte nestasnu decu koja nisu miljenici. Opisne ocene su potrebne. I test na kraju godine. I test za prijemni. Nema protekcije, nema miljenila, nema poklanjanja ocena.

  8. Nije dobro da Ministar Prosvete imenuje svakog direktora Skola u Srbiji.Toboze u Zakonu pribavlja misljenje Skolskog odbora koje ga ne obavezuje.Cisti centralizam.Plus u Zakonu ti direktori Skola imaju sva ovlascenja,prevose.Onda ostali zaposleni se ulizuju direktorima , direktori se njima dodvoravaju za mandat.I tu nastaje trgovina , naravno da su ukljuceni i roditelji, partije….znaci tu je uzrok i trgovine ocenama, i trgovine vladanja ucenika i nasilja.

  9. Populistička politika udovoljava roditeljima, kao @XYZ, a znanje i obrazovanje, kao @profesorka, se smatraju neprijateljskim elementima. Na sreću vlasti, ovih drugih skora da više i nema, pa umesto kao sada, da nastavnici roditeljima šalju predlog ocena(!?), najbolje da im pošalju knjižice, da sami upišu, šta žele.

  10. Ja bih zeleo da upoznam osobu koja bi htela da ga operise lekar koji lose funkcionise pod pritiskom. Ili da leti u avionu gde je pilotu nadimak „Surda“

    Ako je to sto roditelji i klinci ne podnose pritisak, jedini razlog. Onda sam apsolutno protiv ukidanja zakljucivanja ocena opsteg proseka isl.

  11. Deca su nam elementarno nepismena, bez bazičnog obrazovanja. Učinite sve da bude još gore. Ukinite nastavnike .

  12. Ukinite prijemni, i vratite 9 i 10 razred usmeravanja, pogotovo danas kada su deca razmazena. Kada izadju iz osnovne ne znaju ni nos da obrisu a kamoli sami da biraju koju srednju skolu da upisu.

  13. Odakle ove informacije da se ocene sa polugodista „ne računaju „??? Imam dvoje dece,jedno u osnovnoj i jedno u srednjoj školi…ocene sa polugodista itekako utiču na zaključene ocene na kraju školske godine,računa se prosek svih ocena koje su unesene u es dnevnik tokom cele godine (ne zaključena ocena sa polugodista + ostale ocene iz drugog …nego prosek svih ocena), nemojte mi reci da se ovo razlikuje od škole do škole ili od opštine do opštine…
    I čija je ideja da se za upis u srednje skole boduju samo VI ,VII i VIII razred…zašto je izostavljen V pa i od II do IV (jer I je opisno)??? Naravno da je ocenjivanje neophodno ali i recimo anonimno ocenjivanje nastavnika i profesora tj.njihovog rada.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. i 30. jun 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.