Veće Opštine Vršac odlučilo je da sprovede mere štednje zbog teške ekonomske situacije u državi i smanjenja priliva iz republičkog budžeta, saopšteno je juče iz Kabineta predsednika Opštine.


„Ovom odlukom obustavljaju se službena putovanja u inostranstvo, osim kada je to zaista neophodno, kao i isplata dnevnica svim izabranim i postavljenim licima za službena putovanja u zemlji i inostranstvu“, navodi se u saopštenju. Neće se isplaćivati ni naknade za rad u radnim telima i komisijama zaposlenima u opštinskoj upravi ili javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Opština, ukoliko se sednice tih tela održavaju u radno vreme. „Za rad u Komisiji za planove, Komisiji za vraćanje zemljišta, Komisiji za komasaciju, Komisiji za kategorizaciju dece i Komisiji za tehnički prijem u delu koji pada na teret budžetskih sredstava, naknade se umanjuju 20 odsto“, navodi se u saopštenju.

Veće je odlučilo i da ukine mogućnost otvaranja novih investicija Opštine, što, kako je saopšteno, ne isključuje realizaciju početih projekata za koje su sredstva ranije obezbeđena, kao i projekata koji se finansiraju iz donacija. Veće je i direktorima javnih ustanova naredilo da razmotre mogućnost i utvrde mere štednje u tim ustanovama. „Realizaciju odluke pratiće stručna služba koja će o tome pismeno obaveštavati predsednika Opštine i Opštinsko veće“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari