Republički inspektor za životnu sredinu Ljiljana Marinković izjavila je juče da se preduzimaju sve mere kako bi se uklonio mazut koji se izlio iz cisterne prilikom sudara na magistralnom putu Kragujevac – Batočina. Od jučerašnjeg sudara putničkog automobila i cisterne u mestu Rogojevac iscurelo je oko 10 tona mazuta.

Republički inspektor za životnu sredinu Ljiljana Marinković izjavila je juče da se preduzimaju sve mere kako bi se uklonio mazut koji se izlio iz cisterne prilikom sudara na magistralnom putu Kragujevac – Batočina. Od jučerašnjeg sudara putničkog automobila i cisterne u mestu Rogojevac iscurelo je oko 10 tona mazuta. Marinković je rekla za agenciju Beta da je izdato rešenje prevozniku čija se cisterna izlila da ukloni mazut s mesta udesa.
Marinković je rekla da je prevoznik mazuta u obavezi da očisti mesto na kojem je došlo do izlivanja goriva. Ona nije precizirala kolike bi mogle da budu ekološke posledice izlivanja mazuta i je istakla da na 500 metara od mesta udesa nema kuća, te ne bi trebalo da bude opasnosti po stanovništvo. Dodala je da još ne može da odgovori koliko se mazuta izlilo u kanal pored puta, a koliko dospelo u podzemne vode i bunare. Kamion-cisterna s mazutom prevozio je gorivo iz Pančeva za Kosovo. Danas se očekuje zvanično saopštenje kragujevačkog SUP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari