Višegodišnji problem divlje deponije na Đerdapskoj magistrali uzvodno od Donjeg Milanovca na kojoj je smeće odlagano od preseljenja ovog gradića na novu lokaciju sedamdesetih godina prošlog veka, rešen je zahvaljujući projektu „Sanacija divlje deponije na mestu zvanom Ribnica“.

Projekat čija je vrednost tri miliona dinara, uradili su stručnjaci Javnog preduzeća Nacionalni park Đerdap Donji Milanovac, a realizovan je uz finansijsku pomoć Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja. U realizaciju je bilo uključeno i Javno komunalno preduzeće Donji Milanovac.

Osim što je uklonjena divlja deponija na Ribnici, ovim projektom obezbeđeno je i 14 metalnih kontejnera za dva seoska naselja na teritoriji Nacionalnog parka Đerdap, Boljetin i Golubinje, čime će biti rešen problem odlaganja smeća u ovim selima. Boljetin i Golubinje, kao i seoska naselja duž Porečke reke su, takođe kroz ovaj projekat, opskrbljeni žičanim korpama za prikupljanje pet-ambalaže, kako bi što manje otpada završilo u Porečkoj reci, a potom i u Dunavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari