U Politerhničkoj školi i u Osnovnoj školi „Dosutej Obradović“ u Požarevcu, koje su u centru grada i nalaze se jedna preko puta druge, nepoznati počinioci ukrali su kamere koje se koriste za video nadzor dvorišta i spoljnih terena. Direktor Politehničke škole Dejan Savić kaže da se krađa dogodila posle ponoći i da su video kamere zabeležile kradljivce.

– To se dogodilo posle tri sata ujutro pretprošle noći. Nepoznati počinioci preskočili su ogradu škole, ušli u dvorište i uz pomoć dela skele i visokih merdevina, jer se u našoj školi sređuje fasada, skinuli kameru koja se nalazila na visini od oko 4,5 metra. Ja sam revoltiran tim činom i mislim da MUP treba da uloži dodatne napore na zaštiti naše škole čiju fasadu sada sređujemo. Krađa se dogodila i u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ od koje nas deli samo ulica i tome se mora stati na put. Mi posedujemo video snimak počinilaca, a prijavili smo i policiji. U našoj školi video nadzor postavljen je pre dve godine i od tada u školi nije bilo nikavih neprijatnih situacija, ističe direktor Savić.

U policiji je potvrđeno da je prijavljena krađa kamera u Politehničkoj i Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ i da se intenzivno traga za počiniocima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari