Tokom pretprošle noći sa dva podzemna kontejnera na Trifkovićevom trgu, postavljena pre nepunih mesec dana, nasilno su otkinuti gvozdeni poklopci.


„Pretpostavljamo da je razlog otkidanja poklopaca sa podzemnih kontejnera sličan razlogu zbog kojeg se kradu i poklopci sa šahtova, odnosno prodaja sekundarnih sirovina“, kažu u „Čistoći“. Preduzeće je o ovom slučaju obavestilo MUP i Komunalnu policiju, te očekuju pronalaženje počinilaca, kao i veću zaštitu zajedničke javne imovine uz korišćenje video nadzora koji postoji u gradu.

U julu je u užem centru postavljeno dvadeset podzemnih kontejnera, a cena jednog iznosi 320.000 dinara. Podzemni kontejneri su do sada postavljeni na dve lokacije u ulici Ilije Ognjanovića, na dve lokacije na Trifkovićevom trgu, na tri lokacije na Bulevaru Mihajla Pupina, u ulici Jovana Đorđevića iza zgrade Banovine i kod zgrade Srpskog narodnog pozorišta, a u toku je postupak javne nabavke još četrdeset podzemnih kontejnera.

„Čistoća se maksimalno trudi da uloži sredstva u opremu, kako bi grad izgledao čisto i uređeno, naročito u najfrekventnijoj zoni kakva je centar grada. Podzemni kontejneri predstavljaju najbolji način odlaganja otpada, jer onemogućavaju širenje neprijatnih mirisa i rasipanje otpada, paljenje sadržaja, prevrtanje i slično. Apelujemo na građane da čuvaju zajedničku javnu imovinu, kako bi smo živeli u uređenoj i pristojnoj sredini“, navode u preduzeću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari