Tradicionalna manifestacija Ukusi Francuske će ove godine trajati celu nedelju, umesto samo jednog dana, a prvi put će biti organizovan i sajam kulinarstva, saopšteno je danas na konferenciji u Ambasadi Francuske.
Ukusi Francuske, koje širom sveta organizuje francusko Ministarstvo spoljnih poslova na inicijativu kuvara Alena Dukasa, biće održani od 19. do 25. marta u 16 restorana u Beogradu, Novom Sadu i Vrnjačkoj Banji, izjavio je francuski ambasador Frederik Mondoloni.
On je dodao da će u Francuskom institutu u Beogradu biti održan dvodnevni sajam kulinarstva, na kome će biti organizovane degustacije, prikazivaće se filmovi o francuskom kulinarstvu i održati predavanje glavne urednice jednog specijalizovanog kulinarskog časopisa Sofi Meni o najnovijim trendovima u kulinarstvu u Francuskoj.
Ove godine u manifestaciji Ukusi Francuske učestvuje više od 3.000 glavnih kuvara u 150 zemalja i na kruzerima širom sveta, rekao je ambasador.
U Beogradu će se održavati u restoranima Klub Književnika, Madera, Kaza nova, Druga priča, Enso, Falkenštajner, Franš, Homa, Hotel Zlatnik, Kalemegdanska terasa, Stanica 1884, Skver, Voulez-vous, u novosadskim restoranima Inspiracija i Zak i, prvi put, u Školskom restoranu Ugostiteljsko – turističke škole Vrnjačka Banja.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.