Vršilac dužnosti generalnog direktora rudokopa „Grot“, u Krivoj Feji kod Vranjske Banje, Milivoje Jovanović najavio je da će u naredne dve godine biti uloženo više od tri miliona evra u modernizaciju opreme i poboljšanje uslova rada tog rudnika.

– Investiciona ulaganja predviđaju nabavku dizel opreme i mašine za istražno bušenje u jami, kao i rekonstrukciju koloseka i flotacije. U obnovu rudarske opreme, koja je stara više od 25 godina, u protekle dve godine već je uloženo milion i po evra – rekao je Jovanović za Danas.

– U prvih šest meseci je proizvedeno ukupno 3.635 tona koncentrata olova i cinka, koji se avansno prodaju dvema bugarskim topionicama, a ostvarena je dobit od 23,2 miliona dinara uz prosečnu zaradu zaposlenih od 35.569 dinara – rekao je predsednik Upravnog odbora „Grota“ Branislav Jović.

Dnevno se iskopa od četiri do pet hiljada tona rude i svakog meseca proizvede 800 tona koncentrata olova i cinka. U rudniku sa podzemnom eksploatacijom koji je posle stečaja i nedavne reorganizacije u većinskom vlasništvu firme „Trend kompani“ iz Jagodine, zaposlena su 234 radnika, a stalno je otvoren i konkurs za mesta rudara i rudarskih inženjera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari