U Banji „Rusanda“ u Melencima predstavljeni su novi medicinski aparati i oprema za hidromasažni blok, čija je vrednost 4,4 miliona dinara. Oprema je nabavljena uz pomoć Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, čiji je direktor Nebojša Malenković sa radnicima posetio melenačku banju. On je prilikom obilaska istakao da je ulaganje pokrajine omogućilo banji da obnovi opremu staru 40 godina..


– Iako su ove godine smanjena sredstva u pokrajinskom budžetu, pa i u Fondu za kapitalna ulaganja, mi ćemo nastaviti sa ulaganjima u zdravstvo, kao što smo to radili i do sada, istakao je direktor Fonda za kapitalna ulaganja Nebojša Malenković. Banjska oprema, kako je istaknuto, u proseku je stara između 10 i 20 godina pa iako se redovno servisira, svaka aparatura ima rok u kom najbolje radi.

– Zahvaljujući sredstvima Fonda, nabavili smo osam novih aparata za fizikalne procedure i dve kade za hidro blok. Takođe, kupili smo i tri najmodernija kreveta za najteže bolesnike. Zahvaljujući novoj opremi, pacijentima će biti neuporedivo komfornije, a i zaposlenima će rad biti prijatniji. Ove godine planiramo kompletnu obnovu hidromasažnog bloka, a ove kade su početak, kaže direktorka Banje „Rusanda“ dr Nada Naumović.

Pomoćnica pokrajinske sekretarke za zdravstvo dr Danijela Stanković Baričaki istakla je da je obnavljanje opreme u specijalnim bolnicama za rehabilitaciju, kao što je Banja „Rusanda“, izuzetno važno, jer ove ustanove pokrivaju ceo okrug, i ambulantno se u njima leče bolesnici koji nisu ležeći pacijenti, kao i deca. Prošle godine Banja „Rusanda“ imala je 1.600 ležećih pacijenata i ukupno 55.862 bolnička dana. Čak 483.000 pacijenata koristilo je neku od ambulantnih usluga melenačke banje.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari