Ulaznice za današnji revanš meč 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Škendije i Partizana na blagajnama nacionalne arene „Filip II“, ali i u Tetovu, prodaju se navijačima samo uz ličnu kartu. Državljani Srbije mogli su da kupe ulaznice po ceni od 300 i 500 dinara, ali samo ako nisu na sebi imali vidljiva obeležja crno-belih.


Mediji u Skoplju, koji su nakon beogradske „četvorke“ u mreži Škendije već otpisali klub iz Tetova iz daljeg takmičenja, u najvećoj meri se bave bezbednosnim rizicima s obzirom na to da i za današnji revanš važi odrednica UEFA da je reč o utakmici „visokog rizika“. Svi mediji jednoglasni su u oceni da je odnos domaćina prema fudbalerima Škendije, ali i predstavnicima medija iz Skoplja i Tetova, u Beogradu bio više nego korektan. Tako novinar „Utrinskog Vesnika“ u reportaži o putovanju novinara iz Tetova i Skoplja u Beograd navodi da će „ovaj put pamtiti celog života jer smo od srpske policije i Partizana imali tretman kao da smo neka predsednička delegacija iz vremena kada je bio živ Tito“. Izveštači iz Makedonije imali su „poseban tretman“ i njih je na granici sa Srbijom preuzela policija koja je do povratka sa utakmice brinula o njihovoj bezbednosti. Tragičar beogradske utakmice Ferhan Hasani, koga ovde zovu „Buba“, ne prestaje da žali za promašenim jedanaestercem na stadionu Partizana.

– To je ta tanka granica između junaka i tragičara. Da sam postigao gol bio bih junak, ovako sam s pravom tragičar. Razočaran sam i izvinjavam se saigračima i navijačima, ali obećavam da ću dati sve od sebe da u revanšu bar jednom savladam golmana Stojkovića – jada se Hasani makedonskim medijima.

Skopska štampa navodi da će reprezentativac Makedonije koji igra za Partizan Aleksandar Lazevski propustiti zbog povrede i revanš utakmicu sa Škendijom te da će biti spreman za naredno kolo kvalifikacija LŠ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari