Subotica: Ulica Drugi vinogradi u Čantaviru dobila asfalt nakon 40 godina 1Foto: Grad Subotica

„U ovom naselju ukupno ima šest ulica sa nazivom vinogradi i sve su odavno asfaltirane, osim ulice Drugi vinogradi. Sa nama je i žiteljka Čantavira koja je dočekala da se i ova ulica, u kojoj živi već 39 godina, konačno asfaltira“, izjavio je predsednik Skupštine grada Subotice, Balint Pastor, tokom obilaska ove ulice.

Ulica Drugi vinogradi u Čantaviru, u kojoj živi oko stotinak domaćinstava, dobila je asfaltnu podlogu u dužini od jednog kilometra. Investicija je vredna oko 22 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz budžeta grada Subotice.

Pastor napominje da je Gradu jako bitno da se ravnomerno razvijaju sve mesne zajednice, kako gradske, tako i prigradske.

„Nema ni povlašćenih, ni privilegovanih, kao što je to bilo u nekim ranijim periodima. Zaista se trudimo da stanovnici svih mesnih zajednica na teritoriji našeg grada imaju kvalitetne uslove za život, što podrazumeva i izgradnju putne, vodovodne, kanalizacione i gasovodne mreže“, ističe Pastor.

Kada je reč o drugim investicijama, naveo je da je prethodnih nedelja završena druga faza radova na asfaltiranju ulice Doža Đerđa u Hajdukovu, kao i da je revitalizovan kolovoz u ulicama Arsenija Čarnojevića, od ulice Petra Lekovića do Ulice Ferenca Sepa, i u ulici Jovana Mikića, od Majšanskog do Segedinskog puta, u Subotici.

„I u narednom periodu očekuje nas realizacija projekata vezanih za izgradnju putne infrastrukture, a uskoro će početi izvođenje radova u ulici Ernesta Kuna, u Mesnoj zajednici ‘Željezničko naselje’ u Subotici, kao i u ulici Borisa Kidriča, u Čantaviru. Uskoro će početi i radovi na renoviranju ulica Proleterskih brigada i Zorkine ulice, dok će struganim asfaltom biti popravljeni putevi u deset mesnih zajednica na teritoriji grada Subotice, u ukupnoj dužini od 11 kilometara“, rekao je Pastor.

Dodaje da će uskoro početi i izvođenje radova u okviru projekta „Čista Srbija“, koji će biti realizovan u narednih pet godina, u Subotici, na Paliću, u Čantaviru i u Bajmoku.

„Proširiće se i gasna mreža na području nekoliko gradskih i prigradskih mesnih zajednica, kao što su mesne zajednice ‘Šupljak’ i ‘Palić’, a radiće se na proširenju vodovodne mreže u mesnim zajednicama ‘Zorka’ i ‘Željezničko naselje’“, navodi predsednik Skupštine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari