Nova mašina za vantelesni krvotok već danas je u operacionoj sali Instituta za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici potvrdila svoju funkcionalnost i efikasnost u toku hirurških intervencija. Ovaj sofisticiran aparat kupljen je zahvaljujući sredstvima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine preko konkursa u oblasti zdravstvene zaštite dodeljeno. Ukupna vrednost aparata je 19.992.500 dinara, saopštava pokrajinsko izvršno veće.

Obezbeđujući sredstva za kupovinu mašine za vantelesni krvotok, omogućavamo da Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine nastavi da svakodnevno spašava živote u hirurškim salama i ostane jedan od najboljih zdravstvenih centara u regionu, koji ne zaostaje za svetskim centrima u pružanju zdravstvene zaštite u oblasti kardiohirurgije i kardiologije, istakao je prilikom posete Institutu direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nebojša Malenković, naglasivši da Pokrajinska vlada čini najbolje kako bi nabavila kvalitetnu medicinsku opremu za sve zdravstvene ustanove čiji je osnivač i time omogućila da zdravlje građana i mogućnost lečenja nikad ne budu dovedeni u pitanje.

Direktor Instituta dr Aleksandar Redžek objasnio je da mašina za vantelesni krvotok u toku operacije na otvorenom srcu, kompletno preuzima funkciju srca i pluća i na taj način olakšava uslove izvođenja hirurških intervencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari