Na Dečjem odeljenju opšte bolnice Zdravstvenog centra u Vranju prekjuče se srećno završila drama dvoipogodišnjeg N. P. iz sela Jasenovik u opštini Novo Brdo u Kosovskom Pomoravlju.


– Njega su sa simptomima ugroženosti vitalnih funkcija iz Jasenova udaljenog osamdesetak kilometara od Vranja doveli uplašeni roditelji saopštavajući lekarima da je dečak igrajući se sa starijim bratom uzeo više tableta za snižavanje krvnog pritiska i šećera koje koristi njegova baba – navodi za Danas portparolka Zdravstvenog centra u Vranju Beba Kanački.

Roditeljima je trebalo više od sat vremena da iz Kosovskog Pomoravlja preko administrativnog prelaza Končulj kod Bujanovca stignu do vranjske bolnice gde ih je sačekala dežurna ekipa.

– Dečak nije mogao da stoji na nogama, imao je otežan govor, a kada smo saznali od roditelja da je uzeo lekove za snižavanje pritiska i šećera u krvi odmah smo intervenisali ispiranjem želuca i reanimacijom malog pacijenta – prepričava za Danas ovu nesvakidašnju situaciju Lazar Stanković, načelnik Odeljenja pedijatrije Opšte bolnice u Vranju. On navodi da je ishod mogao da bude i fatalan za dečaka, ali su roditelji uspeli da dete na vreme dovedu do Vranja.

Iz predostrožnosti N. P. je nakon intervencije u ovdašnjem zdravstvenom centru upućen na dalje lečenje u Klinički centar u Nišu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari