Privredno društvo “RIO” Kostolac po ko zna koji put pokazalo se kao društveno odgovorno preduzeće, jer je za kostolačke mališane kupilo 1.119 novogodišnjih paketića. Kupili su ih iz sredstava namenjenih reprezentaciji. Direktor ovog preduzeća Filip Rakić kaže da mu je drago što su sredstva za reprezentaciju utrošili u ovu svrhu.

– I ove, kao što smo učinili prošle godine, sredstva iz reprezentacije smo uštedeli i preusmerili u kupovini paketića za decu sa teritorije Gradske opštine Kostolac. Svim 1.119 paketića platili smo oko 500.000 dinara, plus PDV. Paketiće će dobiti učenici od prvog do četvrtog razreda OŠ ”Jovan Cvijić” u Kostolcu, mališani iz dečjeg vrtića “Dunavski Cvet”, kao i 150 mališana iz romske zajednice, poručio je Rakić

Direktor OŠ ”Jovan Cvijić”, Serđo Krstenovski istakao da PD ”RIO” ovu školu nije pomogao samo paketićima, već je to učinio obnavljajući školsku infrastrukturu.

– Tokom ove godine omogućili su nam postavljanje laminata u četiri učionice, nabavili dve bele magnetne table i posadili jelkice u dvorištu, kao i još mnogo toga, rekao je direktor škole. Dodeli paketića prisustvovao je predsednik Skupštine grada Požarevca, Bane Spasović.

– Nadam se da će lokalne samouprave grada i vaše opštine u budućnosti da vam poklone i nešto više od samih paketića, poručio je deci Spasović ujedno im čestitajući predstojeće praznike. Čestitkama se pridružio i predsednik Gradske opštine Kostolac, Ivan Savić, rekavši da će se potruditi, da i u sledećoj godini što više pomogne ovoj školi, kao i svoj deci sa teritorije Kostolca.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari