Učenici sedmog razreda Osnovne škole „Desanka Maksimović“ u Gornjem Milanovcu obmanuti su tokom ekskurzije u Kladovu, jer im je naplaćen smeštaj u hotelu, a spavali su u barakama, tvrde njihovi roditelji. Škola je organizovala dvodnevnu ekskurziju na Đerdap i roditeljima je rečeno da će deca spavati u hotelu sa tri zvezdice, za šta su uplatili po 6.500 dinara, a đaci su se vratili razočarani smeštajem.

Umesto u hotel „Đerdap“, učenici su smešteni u barake u Karakašu, gde su noć proveli s bubama, mravima i u uslovima koji nisu bili ni približni onome što im je obećano i naplaćeno, rekli su đaci i njihovi roditelji. Zbog toga je grupa roditelja napisala pismo Ministarstvu prosvete i nauke, u kojem traže da se ispita ko ih je obmanuo i ko je uzeo pare, jer cena smeštaja u barakama i hotelu nije ista.

Direktor OŠ „Desanka Maksimović“ iz Gornjeg Milanovca Radmilo Prokić rekao je za Danas da primedbe na to što se dogodilo nemaju samo roditelji već i on, ali da o tome ne želi da govori novinarima. Na naše pitanje da li je sa ovim slučajem upoznata Školska uprava u Čačku, on je odgovorio da će „školsku upravu o svemu upoznati nakon što dobije izveštaj o izvođenju ekskurzije od vođe puta“. U ŠU Čačak su nam potvrdili da će direktor škole podneti izveštaj načelniku školske uprave i da ćemo nakon toga biti obavešteni o detaljima. U Ministarstvu prosvete juče nisu želeli da govore o ovom događaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari