Budžetska inspekcija opštine Gornji Milanovac podnela je krivičnu prijavu protiv Dragana Petrovića, direktora Javnog komunalnog preduzeća 17. septembar. Opštinsko javno tužilaštvo u Gornjem Milanovcu potvrdila je prijem prijave protiv Petrovića koji se sumnjiči za nesavestan rad u privrednom poslovanju.

Budžetska inspekcija opštine Gornji Milanovac podnela je krivičnu prijavu protiv Dragana Petrovića, direktora Javnog komunalnog preduzeća 17. septembar. Opštinsko javno tužilaštvo u Gornjem Milanovcu potvrdila je prijem prijave protiv Petrovića koji se sumnjiči za nesavestan rad u privrednom poslovanju. Krivična prijava protiv direktora JKP 17. septembar podneta je zbog ugovora koji je direktor potpisao sa čačanskim građevinskim preduzećem Gradis kao izvođačem radova na realizaciji druge faze izgradnje sanitarne deponije Vujan.
Sa ovim preduzećem Petrović je sklopio ugovor na ukupan iznos od 50 miliona dinara, uprkos činjenici da je opštinskim budžetom za ovu investiciju planirano 12 miliona dinara.
U izjavi lokalnim medijima Dragan Petrović je istakao da bi ovakav ugovor ponovo potpisao, obrazlažući to tvrdnjom da je na ovaj način spasao projekat izgradnje deponije, dodajući da umesto da za svoje angažovanje dobije zahvalnicu, protiv njega se podnosi krivična prijava, koju je on spreman da obori na sudu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari