U Galeriji savremene umetnosti na Starom korzou u Požarevcu otvorena je izložba radova sa V Međunarodne likovne kolonije „Homolje Art“ u organizaciji udruženja likovnih umetnika „Homolje“ iz Žagubice. Izložbenu postavku čine dela 28 autora iz Srbije, regiona i Evrope.

– Ona započinje slikama iskonske, netaknute prirode, uhvaćenim momentima varoških panorama, metafizičke kuće, seoskih sokaka, urbanog nadrealnog grada, Šagalove poezije, novih Matisovih igračica i oni su draž ove likovne smotre. Od 2006. godine umetnička kolonija Homolje Art nije zastala na početnom entuzijazmu. Kreiranje sopstvenog umetničkog fonda, učestvovanje značajnijih umetničkih imena naše likovne scene, ali i šire, saradnja sa drugim udruženjima, održavanje kontinuiteta sa savremenim tokovima u umetnosti dela su ovog udruženja za svaku pohvalu – kazala je istoričar umetnosti Julija Bašić.

Janko Lalić, predsednik Udruženja i akademski vajar, je na svečanom otvaranju istakao značaj umetnosti i udruženja u promociji homoljskog kraja. Sekretar Udruženja Vlada Todorović, skrenuo je pažnju na internacionalni rad ovog udruženja, gostovanje stranih autora i saradnika na likovnim smotrama, kreiranje legata i organizovanje izlagačke delatnosti, na saradnju sa drugim umetničkim udruženjima. Pavle Miladinović, predsednik požarevačkog udruženja ULIS- M.P. Barili, najavio je izložbu „U čast ženama“ koja će u utorak 1. aprila biti otvorena u Galeriji u Žagubici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari