Sjajna serija Jelene Jankovićod tri uzastopne titule i 12 vezanih pobeda prekinuta je u Cirihu.

Samo nedelju dana pošto su odmerile snage u četvrtfinalu Kupa Kremlja, najbolja svetska teniserka i Italijanka Flavija Peneta susrele su se i drugoj rundi turnira u Cirihu. Ponovo su odigrale težak meču kojem su obe morale da idu na udarac više, ali u odnosu na Moskvu sada su zamenile uloge, pa se Peneta radovala posle skoro dva i po sata igre – 1:2 (7:5, 3:6, 3:6). Ana Ivanovićje konačno uhvatila pobednički ritam i plasirala se u četvrtfinale turnira u Cirihu, pošto je sinoćpobedila Francuskinju Marion Bartoli sa 2:0 (6:2, 6:4).

– Nisam imala snage, nisam mašina. Flavija je preuzela inicijativu u meču i bila je bolja danas – rekla je Jankovićeva posle meča.

Srpska teniserka je u prvom setu imala problema sa zglobom leve šake, a u drugom je posle pada raskrvarila koleno. Prema njenim rečima, osećala je kao da je bila u ratu, kada je izašla sa terena sa modricima i posekotinama. Jankovićeva je u dosadašnjim mečevema pet puta pobeđivala italijansku teniserku, koja je 17. na WTA listi. Paneta je istakla da se trudila da igra rizično protiv najbolje igračice sveta.

– Prošle nedelje nisam imala mnogo sreće i zato sam danas zaigrala agresivnije – rekla je Paneta.

Ivanovićevoj je za pobedu nad Bartoli bilo potrebno sat i 20 minuta. U narednom kolu Ivanovićeva će igrati sa Čehinjom Petrom Kvitovom, trenutno 57. na WTA listi, koju je u jedinom dosadašnjem meču pobedila u Montrealu ove godine. Ivanovićeva je sjajno počela mečprotiv Francuskinje. U prvom setu dopustila je protivnici sa osvoji samo dva gema, dok je u drugom Bartoli uspela da osvoji prvi gem, ali je zatim izgubila naredna četiri. U nastavku, Francuskinja je uspela da smanji prednost na 5:4, a onda je Ivanovićeva završila meč.

Nagradni fond turnira u Cirihu je 600.000 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari