Penzionisani radnik Zastave Dragiša Đorđević(56) koji je prošle nedelje pronađen veoma bolestan i iznemogao u svom stanu u kragujevačkom naselju Stanovo, preminuo je juče u Urgentnom centru ovdašnjeg Kliničkog centra. U Urgentnom centru kažu da je Đorđevićbolovao od tumora ne želucu, a preminuo od posledica zapaljenja pluća i opšteg stanja iznemoglosti organizma, preneli su elektronski mediji.


Bivši radnik Zastave umro je verovatno i zbog izgladnjivanja. Po prijemu u bolnicu prošle sedmice imao je svega tridesetak kilograma jer, kako je tada rekao, ništa nije jeo petnaestak dana. Lekari Kliničkog centra u Kragujevcu su se od četvrtka borili za njegov život, kada je primljen u teškom stanju, neuhranjen i zapušten, sa ranama na leđima, dehidriran i sa infekcijom respiratornih organa.

Dragiša je živeo sam, u nehigijenskim uslovima u stambenoj zgradi u kragujevačkom naselju Stanovo. Pronađen je u sredu u svom stanu polumrtav nakon što je više od dve nedelje nepokretan ležao na podu bez hrane i vode. Đorđevićnije bio korisnik socijalne pomoći jer je imao mesečna primanja od oko 13.000 dinara. Problem mu nije bio novac većbolest zbog koje nije mogao da izađe iz stana i ode do prodavnice.

Podsetimo da su Đorđevića sredinom prošle nedelje u njegovom stanu u teškom stanju pronašli policija i lekari Hitne pomoći. Oni su intervenisali na poziv Đorđevićevih komšija, koji su uočili da on gotovo dve nedelje nije izašao iz stana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari