Unapređena sutkinja koja je sudila sinu Željka Mitrovića

Zorica Avramović, koja je dva puta osudila Aleksandra Mitrovića na kaznu kućnog zatvora, imenovana za sudiju Višeg suda u Beogradu

Ostavite komentar


  1. Kakva sramota. Njoj bi trebalo zabraniti da se bavi bilo kojim poslom iz domena pravosuđa a ne unaprediti. Ali ovo je Vučićeva Srbija.

    1. Ima puno poucnih primera iz CG kako se ovakva sramota ispravlja i zadovoljava pravda kad vec prava nema

  2. Најнормалније је да то раде када ћутимо као што смо ћутали а појединци аплаудирали директору и упућивали увреде родитељима и сестри погинулог младића у Лучанима.

  3. U srpskom jeziku ne postoji reč sutkinja. Ona može biti samo sudija. Kao što ne postoje ni reči kornjač i žiraf.

    1. Zasto? Sutkinja uopste ne zvuci lose. Naviknite se. Jezik je ziv i menja se. A sta reci konkretno o ovoj sutkinji, osim da zasluzuje prezir.

      1. Zvuči besmisleno i neprirodno. Na tome se ne isteruje jednakost polova. Zato sam i pomenuo reči kornjač i žiraf. Koji se to mušakarac sekira što reči kornjača i žirafa nemaju „muški“ oblik

  4. Sve pedantno registrovati. I ovo „napredovanje“ i mnoge druge stvari, ne samo u pravosudju – slucajeve, licnosti, organe i druge pojedinosti…I na nivou drzave i po gradovima i opstinama. Nista ne zaboraviti. I, uskoro, kad vucic i sns vise ne budu na vlasti sve to regulisati, ispraviti sta je moguce, utvrditi pojedinacnu odgovornost i sankcionisati.

  5. Naravno da je napredovala,tako to trenutno funkcioniše.Mlada je ,valjda će I ona jednog dana na sopstvenom primeru videti kako deluje pravo I pravda.

  6. „Ako uklonimo pravdu, šta od države ostane nego razbojnička družina!“

    Sveti Augustin

  7. „Суткиња унапређена у судију Вишег суда“!?
    Ваљда је суткиња унапређена у суткињу Вишег суда!
    Будите доследни у глупости!

    1. Kako je porodici ubijene devojke (i kako je svim roditeljima) kada vide da je vama vaznija gramatika od pravde?

  8. Ovo je raspad od države, o kad će već jednom taj sudnji dan da više ne gledamo ovu nepravdu koja nam se svakodnevno servira.

    1. Dobro, i? Kakve to ima veze s temom?
      dakle, u Hrvatskoj imaju i suce i sutkinje, dakle i žene i muškarce, a kod nas samo muškarce, sudije, po vama?
      Jezik je živ, menja se, nije zakucan jednom za svagda.

  9. Sin Zeljka Mitrovica verovatno jeste kriv a sud ga je tako osudio zato sto je njegov sin.U ovakvoj Srbiji danas nista nas ne moze iznenaditi pa i cinjenica da je sutkinja Avramovic koja je sudila u ovom procesu unapredjena.Ovo je na moju veliku zalost Srbija danas.

  10. Zlo. Nije samo ona u pitanju. Clanovi Saveta koji su digli ruku za nju su isti.
    Kada i kako ocistiti ove ßtale?

  11. 30% komentara je delo SrBskih (ko)lektora. Zanimljivo kako mi imamo pametan narod kad su u pitanju stvari koje mase sustinu. Ispada da je trecina naroda zavrsilo srpski jezik i knjizevnost, a kada bi im postavio neko pitanje egzistencijalne prirode i zdravog razuma nista pametnije ne bi srocili od volova, ili volina kako se kome svidja i kako je za koga prikladnije.

  12. Nedaj Boze ,nikome da izgubi dete .
    Ovakvim presudama , ubili su dete DRUGI PUT.
    Pitanje je kada cemo uzimati pravdu u svoje ruke .

  13. Neverovatno je da pojedinci u komentarima ističu pravopisnu grešku…što, ako i postoji, sasvim je periferno u ovom slučaju. Pa šta onda očekujemo?

    1. Jel to mi sa periferije tj sa sela iz kojih ste vi skoro pobegli i gle cuda postali i graDZani i beograDzani kakav uspeh????

    2. Tacno. Sramota me je sto njih nije sramota. Jos se i brane. Sto jaca odbrana jaca i bruka. Ne sumnjam u to da sudija/sutkinja ili kako god odlicno zna gramatiku. Zna i sta su savest, licno dostojanstvo i profesionalna etika ali se ne isplate. Nerazumno je to danas pa se negde zaturilo. Necemo valjda protiv logike i razuma? Za Pink razum Pink pravda.

  14. Pa nije kriv mlađani Mitrović: šta će devojčica na pešačkom prelazu kada je zeleno za pešake?

  15. Da li bi ova žena donela takvu presudu da je, ne daj bože, na tako bahat i ružan način nastradao neko njen?

  16. Još malo i biće ona kriva što je on udario kolima dok je divljao po putu. To je naše pravosude.

    1. A da je kojim slucajem neko pregazio Mitrivicevog sina, bi li ista kazna bila, sta mislite? Sramota i za sudstvo i za Srbiju.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.