U Gradskom zdanju održan je prvi specijalizovan sastanak posvećen nevladinim organizacijama koje okupljaju mlade i decu. Početna tema bilo je upoznavanje sa radom nevladinih organizacija mladih kao i pravcima njihovog delovanja.

Svi prisutni su se složili da je potrebno umrežavanje udruženja građana koja okupljaju mlade na teritoriji grada Požarevca radi zajedničkog nastupa kako bi bile povećane mogućnosti za obezbeđivanje sredstava prilikom konkurisanja za pojedine projekte ustanova Evropske unije, nadležnih ministarstava i drugih institucija. Prilikom ovih i drugih aktivnosti potrebno je uspostaviti saradnju sa Kancelarijom za mlade grada Požarevca. Istaknuta je potreba za edukacijom radi pisanja projekata na osnovu novih obrazaca Evropske unije.

Organizatori sastanka su bili: Dejan Krstić, član Gradskog veća zadužen za nevladine organizacije i Vladan Petrović, član lokalnog parlamenta zadužen za omladinu, sport i saobraćaj. -Delovanje ovih nevladinih organizacija, mogućnost umrežavanja i edukacija za pisanje projekata naši su prevashodni ciljevi, rekao je Dejan Krstić. Insistiraćemo na obezbeđivanju uslova da zajedno rade velike projekte i time uspešnije sprovedu sopstvene. Primarni zadaci su, takođe, edukacija mladih o bolestima zavisnosti, borba protiv nasilja, sport, kultura, volonterstvo i slično, izjavio je Krstić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari