„Ugled škole čine rezultati, a ne estetika“: Da li su nam potrebni uniforme, školski grbovi i himne?

Ostavite komentar


  1. Ugled školi daju, pre svih, nastavnici a zatim učenici, grbovi, šljokice i td. Vratite prvo ugled nastavnicima pa onda sekundarne stvari.

  2. Brisanje socijalnih razlika je u danasnje vreme pocetak obracanja paznje na ono sto se dogadja skolskim ucionicama, gde je takmicenje ko je vise IN a ko je tropa, prema tome treba krenuti od necega da bi se stiglo tamo gde treba. Mozda to nekome lici na jednoobraznost, a to je i cilj upravo toga, da se u skoli uci a ne takmici ko je bolje obucen i ko ima bolji telefon. Skola je za ucenje a ne modna pista. Ziveli

  3. OK i mi smo imali kecelje ali koje gluposti himna i grbovi bolje da se vodi o rezultatim tih djaka

  4. Lele, možda ministarka promeni svoju odvratnu ličnost kad obuče nešto uniformno, možda umisli da će, ako se preobuče i maskira, od ništaka postati nešto vredno poštovanja, možda će, u tom slučaju, prestati da lupeta i vređa nam inteligenciju, možda, ali sumnjam da je to moguće. Neka prvo Aco, ministarke i ministri, poslanici i poslanice, obuku uniforme, pa ako to bude pozitivno uticalo na njih, onda da to primenimo i na učenicima. Predlažem da se njima, iz predsedničkog fundusa, obezbede lepa siva odela na pruge, model „Zabela 2024“, neka se privikavaju, trebaće im.

  5. Наравно да униформе неће решити све проблеме школства, али су добар корак ка стварању боље атмосфере у школи и јачању веза међу ученицима. Они који су носили школске капутиће и кецеље 1960-их и 70-их то знају јер су на себи осетили, а они који нису нека погледају култни филм те генерације „Вишња на Ташмајдану“ са Недом Арнерић и Арсеном Дедићем и науче нешто о томе.

  6. Uniformisanje dece delimično briše socijalne razlike, zato što bi tada obuća, odnosno patike postale simbol statusa. Smatram da je bolje i to od današnje situacije gde se neka deca bahate neprimerenom garderobom, a druga oblače ono što moraju.

  7. @Bibili
    Давних 1960-их моја Осма београдска гимназија, садашња Трећа, имала је грб. Сви смо га носили пришивен на горњи леви џеп школске блузе или кецеље. Школску химну нисмо имали.

  8. Vec decenijama o prosveti „brinu“ ljudi koji nikada u zivotu nisu drzali dnevnik. Kada vec nemaju pojma, mogli bi da pogledaju kako to drugi rade. Ali, ne. Mi smo uvek i u svemu najpametniji i sve najbolje znamo, pa smo od svega, pa i od obrazovanja napravili jedno veeliko nista. Zato se uvek, umesto sustinskih problama resavaju bizarne stvari. Zato je vaznije sta pise, nego sta se radi. Pa da upitam, ko ce da plati te niforme i grbove? O himni, koja velica Boga i Srbe, necu ovom prilikom.

  9. Nisu.
    Ti je samo smo ka, ali prva stiklica esespeesa I ne zna drugo da radi.
    Sminka nas decenijama.
    Na NAS racun.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.