Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije: Škole i timovi po školama nisu u mogućnosti da reše nasilje 1Foto: BETAPHOTO MILOŠ MIŠKOV

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) poručila je danas ministarki prosvete Slavici Đukić Dejanović da škole i timovi po školama nisu u mogućnosti da reše nasilje.

U saopštenju se ističe da ministarka rekla da rezultati testova na završnom ispitu pokazuju kontinuitet u znanju, a USPRS je naglasio da postoji samo „kontinuitet u lošim testovima koji sa pitnjima zatvorenog tipa podsećaju na kvizove“.

„Ako ne verujete pogledajte rezultate PISA testiranja. Kažete pa dobro bolji smo od Albanije“, navodi se u saopštenju koji potpisuje rukovoditeljka Resora za obrazovni sistem USPRS Snežana Romandić Petrović.

Ministarki se poručuje da sa kolegama iz Vlade Srbije pojača rad socijalnih i zdravstvenih ustanova na prevenciji narasle agresije među decom i roditeljima.

Unija podseća da ministarka poslala poruku da će nastavnici morati „malo da se prilagode“.

„Izjaviste da planirate da nedovoljan broj zaposlenih u školama rešite ‘dvopredmetnim nastavnicima’ i studentima bez mastera. Pa to smo imali u posleratno vreme. Zar opet“, pitala je USPRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari