United Grupa: Evropska komisija odobrila preuzimanje kompanije Wind Hellas 1Foto: Promo

United Grupa je dobila odobrenje Evropske komisije za kupovinu grčkog telekomunikacionog operatera Wind Hellas.

United Grupa sada može da preduzme poslednje korake za završetak akvizicije, koja je objavljena u avgustu 2021. godine.

Grupa će povezati Wind i Novu, svog postojećeg fiksnog telekomuniakcionog i pay-TV provajdera u Grčkoj, koji je kupljen u novembru 2020. godine, kako bi stvorila potpuno konvergentnog operatora koji će postati drugi igrač na grčkom tržištu i u širokopojasnom internetu i u TV uslugama.

Završetak transakcije se očekuje u januaru 2022. godine.

United Grupa, sa sadištem u Holandiji, je vodeći telekomunikacioni i medijski operator u Jugoistočnoj Evropi u okviru koje u Srbiji posluju kompanije SBB i njeni servisi EON i Total TV, a medijske sadržaje objavljuju televizije i portali N1, Nova S i Sport Klub.

O kompaniji United Group:

United Grupa sa sedištem u Holandiji, u okviru kog posluju kompanije SBB i njeni servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituju televizije i portali N1, Nova S i Sport Klub, vodeći je telekomunikacioni i medijski operator u Jugoistočnoj Evropi. Kompanija posluje u osam zemalja, ima približno 11 miliona korisnika, skoro 13.500 zaposlenih i godišnje prihode od oko 2 milijarde evra. United Grupa ima najširu pokrivenost mrežom u regionu i nudi korisnicima najatraktivniji izbor TV sadržaja iz celog sveta. Značajna ulaganja u digitalnu infrastrukturu, medijski sadržaj i tehnologiju, osiguravaju izvrsnost proizvoda i usluga koje pruža korisnicima. United Grupa je od marta 2019. godine u većinskom vlasništvu BC Partners, jedne od najvećih investicionih kompanija u svetu.

Za više informacija posetite https://united.group/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari