Znamenitom britanskom dramskom piscu, humanisti i nobelovcu Haroldu Pinteru biće dodeljena titula počasnog doktora Univerziteta u Kragujevcu, odlučeno je na sednici Saveta ovdašnjeg Univerzitet, održanoj uoči minulog vikenda. Inicijativu da se Haroldu Pinteru dodeli titula počasnog doktora pokrenuo je Filološko umetnički fakultet (FILUM).

Znamenitom britanskom dramskom piscu, humanisti i nobelovcu Haroldu Pinteru biće dodeljena titula počasnog doktora Univerziteta u Kragujevcu, odlučeno je na sednici Saveta ovdašnjeg Univerzitet, održanoj uoči minulog vikenda. Inicijativu da se Haroldu Pinteru dodeli titula počasnog doktora pokrenuo je Filološko umetnički fakultet (FILUM). Pinter će u počasnog doktora kragujevačkog Univerziteta zvanično biti promovisan, najverovatnije, 6. maja, kada se u Kragujevcu obeležavaju Dan grada i godišnica Univerziteta.
Rektor Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Miloš Đuran kaže da će Harold Pinter u počasnog doktora biti promovisan na osnovu odredbe univerzitetskog Statuta, prema kojoj se to priznanje dodeljuje ljudima koji su u nauci, umetnosti i književnosti ostvarili značajne rezultate, i koji će, svojim imenom i delom, doprineti daljoj afirmaciji kragujevačkog Univerziteta.
– Harold Pinter, kao svetski priznati književnik i humanista, a koji, uz to, slovi i za prijatelja Kragujevca i Šumadije, svakako je ličnost koja će u velikoj meri doprineti afirmaciji našeg univerziteta na međunarodnom planu – rekao je Đuran za Danas, napominjući da Univerzitet u Kragujevcu već ima petnaest počasnih doktora, među kojima su poznati srpski slikar Vladimir Veličković, znameniti hemičar Rudi Van Elding i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari