UNS: Da se kazne odgovorni za pretnje novinaru protala "Info Vranjske" 1Foto:wikipedia /Wlodzimierz

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je pretnje novinaru i fotoreporteru portala „Info Vranjske“ koji se dogodio juče u naselju Raška u Vranju i traži od nadležnih da kazne odgovorne.

Kako je UNS-u rekao vlasnik i glavni i odgovorni urednik portala „Info Vranjske“ Saša Stojković, juče su na poziv građana novinar i fotoreporter tog portala otišli da izveštavaju o sukobu građana i radnika „Vodovoda“.

Vozač ‘Vodovoda’ je preteći poručio da zna ko su fotoreporter i novinar ‘Info Vranjskih’ i rekao im je da ne slikaju i ne objavljuju, rekao je Stojković i dodao da im je i drugi vozač pretio rečima da je „spreman na svašta zbog svog direktora“.

Stojković kaže da je ovo treći napad na novinare portala „Info Vranjske“ u poslednja tri meseca i da niko iz lokalnih vlasti ne želi da daje izjavu novinarima te redakcije. Ovo smatram bojkotom i pritiskom, rekao je Stojković.

UNS ističe da svako ima pravo da bude nezadovoljan radom novinara, ali da se to nezadovoljstvo ne sme iskazivati uvredama i pretnjama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari