UNS: Dragan Bujošević u trci za generalnog direktora RTS-a

Ostavite komentar


  1. Srpska nazadna sranka odužila mu se za svakovečernje 20 minutno hvaljenje AV-a i klimoglavaca/ćutologa u Gnevniku!-A o opoziciji celih 15-16 sekundi!-Malo li je!

  2. Ceo cirkus oko „konkujrsa“ je od pocetka bio iskljucivo u funkciji da ostane Bujosevic. I ostao je. I ostao je. I ostace. Bilo kao izabrani, bilo kao v.d. Svejedno. Ista plata, ista ovlascena, I jednako ilegalno. Jer:
    1/ on je penzioner godinu ipo dana. Ima 66.5 godina. Od dana kada je napunio 65, po Zakonu o radu je penzioner. Nema izuzetaka /moze kod nekog privatnika da radi na ugovor/.
    2/ ilegalno je prvo primao platu kao „generalni direktor“ /od kad je napunio 65/ i ilegalno je postavljen za v.d., jer ni to ne moze penzioner. Jer bi onda mogao i neko sa 100 godina. Ili neko sa 16.
    3/ podrazumeva se da nema pravo ni da se prijavi na konkurs, odnosno da mora biti odbacena prijava na licu mesta
    4/ naravno, sve je ovo i dalje predstava, sa jedinim ciljem da „konkurs“ NE USPE. I nece uspeti, Razvlacice se, nece se donositi odluka, ponistavace se, ponavljati. I Buljosevic ostaje vecno. Ilegalno i trajno

  3. Traba prestati sa tom isluzenom i izandjalom metaforom da je svaki konkurs ili izbor neka „trka“. NIko nigde ne trci. Niko se nece skinuti u shorts. Pa tako izbori nisu nikakve „trke“, nego izbori ili kandidovanje ili konkursianje za funkcije.

  4. RTS je ocajan i kao Javni servis vise nije bitan-treba ga ugasiti jer narod dzabe placa taksu.

  5. Bitno je da je poslusan, sve ostalo nije bitno! Moze da bude direktor tv repriza i u 22 veku…ako treba…

  6. Bujošević je sramota Srbije.Zbog njega nema opozicije u Srbiji.Njega treba staviti na stub srama i svaki dan izgovarati njegovo ime u negativnom kontekstu jer je to svojim ponašanjem zaslužio.On je jedan od glavnih krivaca zašto Vučić despotski vlada već 8 godina Srbijom.

  7. Je li konkurisao sin „navijač“ od AV? Samo pitam, zato što nam u zadnje vrijeme u udarnom terminu prenose direktno fudbalske utakmice.
    Valjda da tata udovolji sinu i „delijama,grobarima“,kako se već zovu.

  8. Ljudi, konačno imamo „velikog“ čoveka kao kandidata za generalnog direktora RTS-a.
    Siguran sam da gospodin Palikuća ima jednoglasnu podršku svih novinarskih i profesionalnih udruženja, naše dijaspore i javnosti.
    Ako je neko obrazovan i poseduje stručnost da vodi svoju matičnu kuću u pravom pravcu onda je to gospodin Vladimir Palikuća.
    Kao diplomirani pravnik Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i novinar sa višedecenijskom karijerom u RTS-u uveren sam da bi gospodin Palikuća postavio RTS „rame uz rame“ sa BBC-om.
    Gospodin Vladimir Palikuća je poznat kao profesionalan novinar, poštovan među kolegama i BEZ IJEDNE MRLJE U KARIJERI.
    Citiraću profesora Cerića: „Vladimir Palikuća je izuzetan novinar, rodjeni Beogradjanin, poliglota, veliki čovek, prijatelj nad prijateljima. Veliki profesionalac, najbolji od najboljih, autoritet medju svim novinarima u RTS-u. Precizan, pedantan, čovek koji je ceo svoj život posvetio RTS-u. Prema kolegama je strog, ali pravedan – greške ne oprašta. Iskreno se nadam da će biti izabran za generalnog direktora RTS-a i vratiti poverenje svih gradjana Srbije u tu medijsku kuću.“
    Najkraće rečeno – Vladimir Palikuća je ikona srpskog novinarstva i simbol RTS-a!!

  9. Zasto su uzeli u obzir prijavu kandidata koji je vec davno ispunio uslov za penziju? Posto nije sudija, niti univerzitetski profesor, on sa 65 godina, po sili zakona MORA u penziju.

Ostavite komentar


Društvo

Kreni-promeni: Hitno rešiti problem klima uređaja u porodilištima 10

Kreni-promeni: Hitno rešiti problem klima uređaja u porodilištima

Pokret "Kreni-promeni" ocenio je danas da je potrebno hitno rešiti problem "nehumanih uslova" u porodilištima u Srbiji i nepostojanje klima uređaja.Izvršna direktorka "Kreni-promeni" Marina Pavlić na društvenoj mreži "Iks" kazala je da im veliki broj porodilja piše o nehumanim uslovima u porodilištima, kao i da usled nedostatka klima uređaja majke i bebe imaju jako teške uslove.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.