UNS: I Stara Pazova za medijske projekte izdvojila deset puta manje novca nego ranije 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Stara Pazova je za medijske projekte ove godine izdvojila deset puta manje novca nego lane, saopštilo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS).

Opština Stara Pazova raspisala je konkurs za sufinansiranje projekata medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja za 2024. i za to namenila ukupno četiri miliona dinara, dok je prošle godine, za medijske projekte, izdvojila ukupno 42 miliona dinara.

Stara Pazova je prošle godine raspisala dva konkursa za sufinansiranje medijskih projekata, na prvom je izdvojeno 32 miliona dinara, dok je na drugom iz budžeta opredeljeno deset miliona dinara.

U Nacrtu Odluke o rebalansu budžeta opštine Stara Pazova za 2024. navodi se da je za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja izdvojeno 29 miliona dinara, „tako što će 25 miliona biti dodeljeno za usluge po ugovoru, a četiri miliona dinara u vidu subvencija privatnim preduzećima“.

Na sajtu te opštine nije moguće otvoriti dokument usvojene odluke o rebalansu budžeta za 2024, piše u saopštenju.

Trend „drastičnog smanjivanja“ novca za projektno sufinansiranje medijskih sadržaja od čak 90 odsto, zabeležen je u Pančevu, Zrenjaninu, Vršcu i Somboru, opštinama Ada, Apatin, Bajina Bašta, Bečej, Beočin, Čoka, Kosjerić, Mali Iđoš, Novi Kneževac, Odžaci, Srbobran, Požega, Sremski Karlovci, Žitište, Žabalj, Kula i Pećinci, podsetio je UNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari