UNS: Kako vojska uvežbava za paradu 1Foto: Logo

Udruženje novinara Srbije (UNS) danas je nastavilo da objavljuje pitanja koja su stigla za rubriku „Građani traže da novinari pitaju“ u vreme vanrednog stanja uvedenog zbog borbe sa virusom korona.

Zbog toga što javnost Srbije svakodnevno sa pojačanom pažnjom prati direktne prenose konferencija za novinare najviših predstavnika vlasti i medicinske struke, UNS moli novinare da nadležnima postave i pitanja građana zabrinutih za sopstvenu i dobrobit bližnjih, koja su stigla na njihovu adresu.

Da li će uvežbavanje vojnog ešalona koji je planiran da učestvuje na vojnoj paradi u Moskvi 9. maja zbog pandemije biti prekinuto? Uvežbavanje traje već tri nedelje, a vojnik od vojnika je udaljen 35 do 40 centimetara, jedno je od pitanja.

Pošiljalac je ukazao i da vojnici ne koriste maske i rukavice tokom uvežbavanja, a u spavaonama je smešteno po 20 ljudi u jednoj prostoriji. Imam problem sa nabavkom lekova za vojnog osiguranika, moju baku, staru 94 godine. Vojni zdravstveni fond nema elektronski recept. Pozvala sam Vojno-medicinski centar (VMC) na Novom Beogradu, gde sam dobila drzak odgovor da po recept dođem sama, drugo je današnje pitanje.

To znači da u jeku pandemije, umesto kod kuće, treba da budem u čekaonicama VMC. Ima mnogo samih, starih ljudi, a gradski prevoz ne funkcioniše. Kako će vojni fond da reši taj problem, pitala je zabrinuta građanka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari