UNS: Poslednji radni dan za 102 medijska radnika RTV-a, prihvatili socijalni program 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Za 102 novinara, urednika i medijska radnika u Radio-televiziji Vojvodine (RTV) danas je bio poslednji radni dan, jer su prihvatili socijalni program, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

Socijalni program u RTV je, kako za Udruženje novinara Srbije (UNS) kaže generalni direktor RTV Goran Karadžić, realizovan u saradnji sa Ministarstvom finansija, koje je obezbedilo 350 miliona dinara.

Neki urednici, novinari, realizatori, snimatelji i ton majstori otišli su u penziju, neki od njih čekaju ispunjenje uslova za to, a deo novinara i medijskih radnika je u potrazi za novim poslom.

Karadžić za UNS kaže da tehnološki napredak, nova zgrada RTV i oprema zahtevaju i nove standarde kada je u pitanju broj zaposlenih.

„Morali smo da postupimo najracionalnije kada su u pitanju kadrovske promene i obavljanje posla“, tvrdi karadžić.

Ipak, za neke poslove, moraće, kaže, da zaposle i nove ljude.

„Imamo dva orkestra – narodni i zabavni. Otišli su bubnjar i dvoje violinista, a orkestar ne može da funkcioniše bez ovih članova. Ipak, biće i mesta koja nećemo morati da popunjavamo, već ćemo boljom organizacijom i raspodelom posla probati da nadomestimo odlazak koleginica i kolega. Da ne bude otišlo je 100 kolega, a primili smo 100 kolega“ dodao je on.

Karadžić ističe kako je „smisao svega“ da se racionalizuje poslovanje RTV ida ta kuća proba da dođe „do istih rezultata, ali sa manjim brojem ljudi“.

Goran Karadžić kaže da sva sredstva nisu utrošena i da će narednih dana biti napravljen novi krug prijave za socijalni program.

U prvom krugu svi zainteresovani imali su rok od 30 dana da se prijave, a, kako su sada svi upoznati sa uslovima, taj rok će biti 10 do 15 dana, rekao je Karadžić i ocenio da će se „prema podacima iz finansijske službe, za socijalni program prijaviti još petnaestak novinara i medijskih radnika“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari