UNS: Strogo kazniti napadača na novinare Biljanu Radomirović i Zorana Vlaškovića 1Foto: UNS/D. Dobrila

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa ogrankom na Kosovu i Metohiji osudilo je danas fizički napad na novinarku “Politike” Biljanu Radomirović i novinara “Jedinstva” Zorana Vlaškovića u Kosovskoj Mitrovici i zatražilo da napadač bude strogo kažnjen.

Incident se dogodio sinoć oko 21 sat na glavnom gradskom mostu na Ibru, kada je nepoznati Albanac u vidno alkoholisanom stanju iz čista mira fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović i Vlaškovića koji su bili na radnom zadatku, naveo je UNS.

Vlašković je rekao za UNS da su on i Biljana Radomirović radili reportažu nadomak glavnog gradskog mosta kada je nepoznati muškarac u vidno alkoholisanom stanju krenuo prema njima sa flašom u rukama.

„Sve vreme je nešto govorio, a kada se nama približio na dva metra, jako je zamahnuo flašom i udario o asfalt pored samih nogu“, rekao je Vlašković.

Dodao je da su se koleginica Radomirović i on tada približili karabinjerima, a napadač je užurbanim korakom krenuo prema južnom delu Mitrovice.

“Karabinjeri su zvali policiju koja je vrlo brzo došla, a nakon toga je stigla i hitna pomoć. Policija je kazala da će na video nadzoru videti ko je bio napadač i da će preduzeti mere”, rekao je Vlašković.

Novinarka Biljana Radomirović je zadobila lakše telesne povrede.

Prema njenim rečima, ranu su joj brzom intervencijom sanirali italijanski karabinjeri koji su pozvali policiju, a ubrzo su stigla i kola hitne službe Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica.

“Dobro sam. Zadobila sam, srećom, lakšu povredu noge. Tek kasnije sam primetila ogrebotine koje su krvarile od stakla koje je letelo na sve strane. Lekar i zdravstveno osoblje su po dolasku ponovo sanirali povredu. Odbila sam da idem u bolnicu, kao i da dam izjavu u policijskoj stanici Sever i teretim počinioca“, navela je Biljana Radomirović.

Ona je dodala da je “osoba koja ih je gađala flašom od ranije poznata policiji, a kako su rekli iz sedišta Regionalne policijske stanice Sever, oni će u saradnji sa Južnom policijskom stanicom preduzeti sve mere”.

Iako novinari Radomirović i Vlašković ni na insistiranje karabinjera nisu želeli da se pozove Kosovska policija, ubrzo je stigla patrola, kako se ispostavilo, ipak na poziv karabinjera.

Po incidentu, koji se dogodio sa severne strane mosta, ubrzo je stigla još jedna policijska patrola iz regionalne jedinice Sever.

Albanac koji je izazvao incident se istog momenta pošto je gađao novinare pivskom flašom užurbano udaljio ka južnom delu grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari