UNS: U roku usvojen jedan od šest podzakonskih medijskih akata 1Foto: UNS/D. Dobrila

Zakon o javnom informisanju i medijima propisuje obavezu Ministarstva informisanja i telekomunikacija da u roku od šest meseci od stupanja na snagu tog akta, odnosno do 4. maja, donese šest podzakonskih akata koji bliže propisuju precedure u vezi sa projektnim sufinansiranjem i registracijom medija ali je taj resor do danas usvojio samo Pravilnik o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

UNS je preneo navode Ministarstva informisanja i telekomunikacija da je izrada još dva podzakonska akta završena i da su „na redu konsultacije sa novinarskim i medijskim udruženjima“.

„Jedan akt je u pripremi, jedan u završnoj fazi izrade, dok izrada Uredbe u vezi sa sufinansiranjem medija na jezicima nacionalnih manjina još nije počela“, rečeno je za udruženje u tom ministarstvu.

Najavili su da će svi akti biti objavljivani „sukcesivno, nakon postizanja saglasnosti u vezi njihovih odredbi, najkasnije do kraja tekuće godine, uzimajući u obzir prioritet njihovog donošenja kao i primene“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari