Panika među roditeljima zbog informacije da je deo đaka raspoređen u srednje škole: Iz Ministarstva prosvete za Danas objašnjavaju šta se dogodilo 1Foto: Shutterstock/Panitanphoto

Prava drama nastala je sinoć među roditeljima malih maturanata kada se pronela vest da je, pre utvrđenog roka, objavljena rapospodela učenika po srednjim školama i obrazovnim profilima.

Roditelji koji su se javili redakciji Danasa kažu da su neka deca videla na svom nalogu na portalu Moja srednja škola zeleno obeležen profil i srednju školu što su protumačili da je to ona u koju su učenici raspoređeni, dok drugima takav podatak nije bio vidljiv, pa je nastala zabuna da su ti đaci ostali neraspoređeni.

Ubrzo je sve povučeno, pa više niko nije ništa video sem unete liste želja sa opredeljenjima koje su đaci prethodno popunili.

Prema nezvaničnim saznanjima Danasa, ono što su neki učenici i roditelji sinoć videli nije bila konačna raspodela po srednjim školama i obrazovnim profilima, već je u pitanju bila proba dela sistema.

U Ministarstvu prosvete za Danas kažu da će raspoređivanje učenika biti objavljeno u naznačenom terminu, što je utorak, 2. jul, do 8 sati ujutru.

„Trenutno se testira sistem i čim bude završeno, javnost će biti upoznata sa rezultatima. Deo rezultata koji su bili vidiljivi je samo bila proba dela sistema”, kažu iz Ministarstva.

Tek kada bude objavljena raspodela, učenici će sa sigurnošću znati u kojim srednjim školama će od jeseni nastavoti školovanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari