Panika među roditeljima zbog informacije da je deo đaka raspoređen u srednje škole: Iz Ministarstva prosvete za Danas objašnjavaju šta se dogodilo

Ostavite komentar


  1. Sramota sta rade deci. Da li oni znaju koji je ovo stres!!!!
    Sve ih treba smeniti!!!!!
    SRAMOTA

  2. Umeju li oni u tom ministarstvu da urade nešto kako treba? Ili tako mira da se funkcioniše?

  3. Da li je moguće da ovako maltretiraju decu? Ova generacija je jako stradala, a i dalje ih mrcvare.

  4. Sramota, kakvo maltretiranje, obećanja prazna kao i uvek… A ceo sistem obrazovanja jako loš

  5. Tako je i Elon Mask prodao 10.000 vozila pa onda vršio neophodna testiranja ….
    Ili možda ne ide tim redom

  6. Ovo je sramota za ministarstvo.Deca dozivljavaju stres,a i roditelji sa njima.A oni se zezaju sa nama.
    Jadno da jadnije ne moze biti

  7. Što ne kažete naradu pogrešili smo, pustili smo u etar ono što je bili predviđeni 02.07. Nesposobni smo! Izvinite!

  8. Sve cine,da se ovoj deci ogadi skola. Jer,sta ce im obrazovane generacije,kada je mnogo lakse hipnotisati one koji ne misle svojom glavom. Dali su sve od sebe,da potpuno srozaju skolu na nivo pijace….potpuna degradacija! Jadna ova deca,potpuno su istraumatizovana, a i mi sa njima.

  9. Ma još su bili zbunjeni oko pomeranja datuma zbog Bajrama, kad ono, eto ga i iznenada i Vidovdan!

  10. Ako se proba sistema vrši u produkciji a ne na test okruženju, onda je to baš loše napravljen sistem 🙂

  11. Sramota! Dete mi je preplaklo noc misleci da nije rasporedjeno. Sta nam ovo vise radite? Ko ce da odgovara za ovaj nemar. Mogli ste bar da nas obavestite o testiranju sistema. I naravno niko za ovo nece biti odgovoran!!!

  12. Kakav je to rok za upis od 2 dana?
    Lekarsko smo uradili za prvu skolu na spisku.
    Doktor je rekao da je nemoguće uraditi lekarsko za svih 20 škola koje smo naveli, već samo za jednu koju mogu da da unesu u sistem. Kako sve da stignemo za dva dana ako nismo u istom gradu?

  13. Kad vidim komentare o stresu, muci , roditeljskoj brizi oko upisa – sve mi je jasno. Samo da se NJIHOVO dete ne sekira. Pitam se šta očekuju u budućnosti. Kukaće i kriviti školu i državu za svoje greške. A ovaj sistem upisa je savršen način da podobni nameštaju svojima mesta koja ne zaslužuju.

  14. Zato rade veze za prebacivanje dece u gimnazije za koje nemaju poene i pored poklonjenih ocena. Ima svake godine dovoljno takvih odeljenja po gimnazijama. To nikako da zataji..

  15. Na ovaj stres još i ono od sinoć, a posebno ovakav odnos i objašnjenje danas… Baš bezobrazluk!

  16. Kakav sistem to treba ukloniti podhitno roditelji nastavnici ucitelji zasto cutimo zasto nevratimo normalno prijavljivanje dece bez ovakvih ispada kao sto je nekada bilo kao i dnevnici ne elektronski vec obicni gde su se deci upisivale ocene dokada vise ovako samo ce biti sve gore i gore kako za decu ,roditelje,nastavnike,ucitelje tako za sve u ovom obrazovanju dece dajte jednom da se odluci i dopis da se posalje ministarstvu prosvete i vladi srbije za hitno uklanjanje ovakvog sistema i zakona koji nikako nevalja inace nasa deca nece imati skolu kakvu zasluzuju kao sto smo nekada imali mi STOP ovakvom skolovanju

  17. Postovani, molila bih za informaciju ako je neko ima. Naime, do danas sam mislila da sistem automatski generise sve zelje kod svih ucenika istovremeno i na osnovu toga se rasporedjuje dete po skolama. Bolje receno, ako se za prvu zelju nema bodova, na prvu sledecu zelju za koju se ima bodova ce biti omogucen upis. Danas dolazim do zakljucka da neko ko ima dosta manje bodova a stavio je nesto na prvu/drugu zelju ima vecu prednost od dece koja imaju veci broj bodova a istu skolu su stavili na trecu zelju. Time naravno, neko sa vecim brojem bodova ko je na pocetak stavio jace skole, spada pred kraj liste zelja, tj u skolu za koju je potreban mnogo manji broj bodova nego sto dete ima. Da li ima neko objasnjenje za ovo? Da li mogu da se uloze zalbe?

  18. Sve je tu sakupljeno, muljanje, ne poznavanje sistema, bezobrazluk, bezobzirnost, bahatost,…

  19. Moje dete je rasporedjeno evo sada sam opet proverio samo trebamo promeniti lekarski.. Jer smo pisali za prvu želju i za tu smo ispunili uslove ZU pa moramo do 2 jula promeniti naziv škole u sistematkom i upisati se u tu
    drugu želju koju smo podneli

  20. Ne maltretiraju svu decu i roditelje,samo one koji nemaju vezu i protekcije,ostali su opusteni…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. i 30. jun 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.