Pjer Vernizo, kupac Fabrike za konzerviranje voća i povrća i plantaže nekadašnjeg Poljoprivrednog kombinata „Delišes“ u Vladičinom Hanu, nije ispoštovao rok da uplati novac. Francuz je putem javne pogodbe, kao jedini ponuđač, letos kupio fabriku i plantažu po početnoj ceni od 490.000 evra. Međutim, do ugovorenog roka, sem depozita od 10 odsto, kupac nije uplatio ni dinara.


– Novi vlasnik je imao rok da do 1. oktobra ove godine izmiri kupoprodajnu cenu, ali to nije učinio. Nakon konsultacija sa Agencijom za privatizaciju, Skupština „Delišesa“ je donela odluku da se Francuzu produži rok za uplatu iznosa, kaže Boža Momčilović, predsednik Skupštine ove firme.

U „Delišesu“ i u lokalnoj vlasti, nema velikog optimizma da će kupac ispuniti ugovor i platiti dogovorenu cenu. Mada je bilo najava da bi tako do posla došlo oko 300 radnika, sada i preostalih 29 radnika sa neizvesnošću čeka epilog ove transakcije. Poljoprivredni kombinat „Delišes“, već šest godina se nalazi u procesu restrukturiranja. Novog vlasnika čeka i fabrika sokova u Industrijskoj zoni u Lepenici, kao i mlekara koja je zbog neizmirenih obaveza po kreditnim zaduženjima postala vlasništvo bankarskih poverilaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari