Država je za privatizaciju naših medija izabrala loš način privatizacije, koji je dozvolio da u trku uđe svako, što je omogućilo da se pojavi i novac za koji se može reći da je sumnjivog porekla. Neću da kažem da su pare kojima su kupljene Subotičke novine sumnjive, nego da jednostavno ne znamo njihovo poreklo.

Država je za privatizaciju naših medija izabrala loš način privatizacije, koji je dozvolio da u trku uđe svako, što je omogućilo da se pojavi i novac za koji se može reći da je sumnjivog porekla. Neću da kažem da su pare kojima su kupljene Subotičke novine sumnjive, nego da jednostavno ne znamo njihovo poreklo. A kada bismo znali, bilo bi nam jasno zbog čega su oni koji su kupili novine ušli u ovaj posao, i kakve su im namere – kaže Đorđe Dragojlović, glavni urednik Subotičkih novina u ostavci, čiji su se zaposleni suočili sa vrlo ozbiljnim problemima pola godine nakon privatizacije.
Dragojlović kaže da ono što se događa u Subotičkim novinama podseća na scenario na koji su zaposleni bili upozoravani pre privatizacije. „Posle prodaje uplati se prva rata, pa se novine prave jedno vreme, a zatim se firma otera u stečaj. Tada prestaju sve obaveze kupca prema ugovoru, a novine ponovo idu na prodaju, ali sa drastično nižom cenom, i na sceni se onda pojavljuje onaj ko je do tada bio u senci.“
Dragojlović je pozvao male akcionare da podrže odluku zaposlenih da zatraže kontrolu poštovanja kupoprodajnog ugovora, i ukoliko se ispostavi da se većinski vlasnik nije pridržavao tog ugovora, da se on raskine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari