Meteorološko upozorenje: Gde će danas biti pljuskova i grmljavine? 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na vremenske nepogode koje će pogoditi Srbiju danas i sutra.

Kako navode, pljuskovi i grmljavine u utorak lokalno će biti intenzivniji, praćeni gradom i jakim ili olujnim vetrom pretežno u centralnim i južnim krajevima, a u sredu izolovano i na području Vojvodine.

Danas će vreme biti promenljivo oblačno, toplo, sparno i nestabilno, mestimično s kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, češćim u centralnim i južnim krajevima Srbije.

Pljuskovi će ponegde biti praćeni gradom i jakim ili olujnim vetrom. Van grmljavinskih razvoja vetar će biti slab do umeren, različitih smerova, u donjem Podunavlju, Braničevu i Banatu povremeno i pojačan, južni i jugoistočni. Najviša temperatura od 27 stepeni na zapadu i jugu Srbije do 34 stepena u Banatu.

Tokom jutra u centralnim i južnim predelima Srbije biće mestimično kratkotrajna kiša ili lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Sutra će takođe biti promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom. Od četvrtka padavine će, uz dnevni razvoj oblačnosti, biti češće u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne i istočne Srbije, dok će u ostalim krajevima uglavnom biti suvo sa sunčanim intervalima. Maksimalna temperatura od 30 do 36 stepeni.

Takođe se upozorava da će se na Dunavu nizvodno od Slankamena i na Savi narednih dana vodostaji kretati oko i nešto ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Brzavi, Moravici, Jadru, Kolubari, Jablanici, Vlasini, Lugomiru, Resavi, Jasenici i Kubršnici proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95%-ne obezbeđenosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari