Kao što su najavili, predstavnici UG „UPP“ Malo Crniće su na konferenciji za novinare potvrdili da više nisu deo vlasti.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }


Na konferenciji na kojoj su bili prisutni sekretarka udruženja Danica Mihajlović i predsednik Saša Stević navedeno je niz problema u funkcionisanju vladajuće koalicije koji su doveli do ovakvog poteza. Na sednici SO Malo Crniće i zvanično je obelodanjeno da sa svoja tri odbornika istupaju iz vladajuće većine, a takođe će i dva člana Opštinskog veća dati ostavke na te funkcije. O toj njihovoj odluci obavešteni su i stožeri ove koalicije, SPS i SNS, a Stević kao neposredan povod izlaska navodi postavljenje v. d. direktora „Direkcije za izgradnju“.

– Pre pola godine, nakon razrešenja dotadašnjeg direktora ovog javnog preduzeća, prihvatili smo predlog SPS-a da Zoran Cvejić bude v. d. direktora. Bez obzira na stranačku pripadnost smatrali smo da je to dobro rešenje jer je u pitanju stručnjak sa dugogodišnjim stažom u „Direkciji“, koji dobro poznaje prilike i način poslovanja u njoj. Pošto je napravljen propust i konkurs za novog rukovodioca nije raspisan do isteka njegovog mandata, naš zahtev je bio da mu se do raspisivanja konkursa produži mandat, što je zakonski moguće i po našem mišljenju logično jer je u tom periodu dobro i savesno radio – kazao je Saša Stević i napomenuo da je tada došlo do obrta.

– Odjednom iz SPS-a dolazi predlog da mesto prvog čoveka tog preduzeća do konkursa preuzme drugi kandidat, koji nije iz naše opštine. Kao lokalpatriote principijelno se borimo da uposlimo stručne kadrove iz naše sredine. Ovaj kandidat dolazi iz Požarevca i lično ocenjujem da je njegovo postavljenje dodvoravanje lokalnog SPS-a partijskim prijateljima iz Požarevca. To je udomljavanje političkih kadrova i mi na to ne pristajemo, uz dužno poštovanje tog čoveka i njegove stručnosti – napominje predsednik UPP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari