Sumnjali smo duže vremena: Oglasila se Uprava za izvršenje krivičnih sankcija povodom hapšenja komandira Okružnog zatvora 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO)

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija oglasila se povodom informacije da je protiv radnika službe obezbeđenja Okružnog zatvora u Beogradu M. J. Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo istragu zbog sumnje da je od osumnjičenog F. S. primio mito, kao naknadu za prenos opojne droge marihuane jednom pritvoreniku.

Kako su iz Uprave saopštili, sa posla je udaljen pripadnik Službe za obezbeđenje Okružnog zatvora u Beogradu M. J. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo primanje mita.

„Hapšenje starijeg komandira M.J. je rezultat koordinirane saradnje uprave Okružnog zatvora u Beogradu i nadležnih državnih organa i njihovog opsežnog operativnog rada koji je trajao duže vreme zbog sumnje u vezi sa nezakonitim postupanjem ovog komandira“, piše u saopštenju.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija još jednom ističe da će dosledno da ispita rad svakog zaposlenog u Službi za obezbeđenje za koga postoji i najmanja sumnja da je odlučio da zloupotrebi poverena ovlašćenja jer ih upravo ona obavezuju da poštuju pravdu i zakon.

„U sistemu, u kome posvećeno radi više od 4000 ljudi, nema i ne može da bude mesta za pojedince koji odluče svoju uniformu da zloupotrebe da bi činili krivična dela za koja slede najstrože sankcije predviđene zakonom“, zaključeno je u saopštenju.

Podsećamo, sumnja se da su se osumnjičeni M. J. i F. S. 21. septembra 2024. godine oko 19 časova sastali na jednoj benzinskoj pumpi u blizini autoputa, pa je F.J. ušao u vozilo kojim je upravljao M. J. koji je krenuo na posao u treću smenu, piše u saopštenju.

Tom prilikom je, kako se sumnja, po prethodnom dogovoru F. S, predao M. J. iznos od 35.000 dinara kao naknadu za prenos opojne droge marihuane jednom pritvoreniku, raspoređenom u reonu Okružnog zatvora koji je te večeri u svojoj smeni obezbeđivao M. J.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari