Buvlja pijaca, popularnije zvana „Najlon“, ovih dana je na glavnoj gradskoj pijačnoj lokaciji održana u blatu, a roba se prodavala na zemlji nakvašenoj kišom. To nije sprečilo Zrenjanince da trguju i kupuju polovne stvari, a posećenost je bila solidna.

Prodaje se sve, bez obzira na dotrajalost, jer je broj siromašnih iz dana u dan sve veći. Ipak, nezadovoljstvo je veliko i kod prodavaca i kod kupaca, a razlog je jednostavan – Javno preduzeće „Pijace i parkinzi“ nije obezbedilo adekvatne uslove za buvljak, a svoje usluge naplaćuje.

– Plaćamo 50 do 100 dinara mesto na buvljaku, nemamo izbora. Sramota je da nas drže na zemlji, u blatu, vidite na šta nam izgleda roba – jada se Dragan Jovanović, prodavac.

Prodavci na buvljaku kažu da sem što postoji ograda, ništa drugo nije urađeno na opremanju ovog prostora zbog čega misle da manje ljudi dolazi da kupi robu. U neposrednoj blizini je pokrivena Mlečna pijaca, za koju njeni korisnici kažu da bi mogla da bude urednija. Vrata na njoj su toliko prljava, kao da nisu oprana od otvaranja objekta.

– Mnogo su nam obećavali u početku, nešto je urađeno, a nešto još uvek čeka „bolje dane“. Mislim da bi mlečna pijaca mogla bolje da se organizuje, treba samo dogovor – kaže mlekarica Ana Hrubikova.

Objekti, lokali i upravna zgrada preduzeća „Pijace i parkinzi“ nalaze se kod glavne gradske pijace, tako da su dežurni redari ove firme upoznati sa stanjem na terenu. Za jednu stvar ipak nisu nadležni, a to su grafiti koji su naružili ovaj novi objekat, a delo su tinejdžera. Za sve ostalo Zrenjaninci interno krive upravu ove firme, koja i svoje parking prostore uglavnom drži u lošem stanju. Većina zrenjaninskih parkinga su nasuti šljunkom i skoro redovno blatnjavi sa prvim kišama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari