Uprava ZC Užice najavila: Uskoro humaniji uslovi za pacijente 1Zdravstveni centar Užice Foto: Nenad Kovačević

Uprava Zdravstvenog centra Užice je najavila da će poboljšati uslove u kojima pacijenti čekaju na pregled u kovid ambulantama u užičkoj Opštoj bolnici.

Osim što je dobrodošla za kovid pacijente, ta najava je i indirektna potvrda nedavnog pisanja Danasa o nehumanim uslovima u kojima su oni satima čekali na preglede.

„U Opštoj bolnici Užice su počeli radovi na uređenju prostora oko Infektivnog odeljenja. Zbog potrebe za zbrinjavanje većeg broja pacijenata, menadžment Zdravstvenog centra i Opšte bolnice su doneli odluku da se prošire kapaciteti za ambulantni rad, da se za pacijente napravi prostor koji će biti pokriven, imati adekvatan broj mesta za sedenje u vidu pokrivene čekaonice sa toaletom. Za radove smo izabrali ovaj trenutak, jer se broj novozaraženih pacijenata znatno smanjio“, saopštila je PR služba užičkog Zdravstvenog centra i „pacijente zamolila za strpljenje“.

Time je uprava ZC Užice potvrdila pisanje Danasa o ponižavajućim uslovima u kojima su građani, sa povišenom temperaturom i drugim zdravstvenim tegobama, čekali satima na preglede ispred kovid ambulanti i kontejner-ambulanti.

Nisu mogli svi da se zaštite od jakog sunca i povremenih kiša jer su, umesto odgovarajućih nadstrešnica i improvizovanih čekaonica sa dovoljnim brojem stolica, ispred ambulanti postavljeni jedan suncobran i dve-tri drvene klupe.

Zbog nemogućnosti da, u takvim uslovima, poštuju naloženu meru o socijalnoj distanci, neki su stajali ili su sedeli na kamenju i ciglama u dvorištu kovid ambulanti Infektivnog odeljenja, u šta se naša redakcija uverila na licu mesta, krajem jula.

Međutim, to je tada negirao doktor Miloš Božović, direktor ZC Užice, optuživši Danasovog novinara da govori neistinu. Na pitanje kada će uprava te ustanove uvažiti pritužbe građana i omogućiti im humanije uslove tokom čekanja na preglede i lečenja, Božović je Danasu nervozno poručio: „Nemojte da izmišljate nešto što ne postoji!“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari