Uprkos peni i mrljama zrenjaninska Peskara je potpuno bezbedna za kupanje 1Foto: M.P. /Danas

Zavod za javno zdravlje Zrenjanin utvrdio je da je voda na kupalištu „ Peskara“ bezbedna za sport, rekreaciju i kupanje, saopštilo je zrenjaninsko javno preduzeća Gradska stambena agencija i pozvalo građane i korisnike da posete ovo kupalište i uživaju u suncu i vodi.

Kako se navodi u saopštenju JP „Gradska stambena agencija“, na osnovu dešavanja od 15. jula, a po pitanju pojave pene nepoznatog porekla i  informacije koja se pojavila u javnosti da je voda na kupalištu „Peskara“ u Zrenjaninu „ zagađena“, obavljeno je vanredno uzorkovanje vode i utvrđeno da je ona bezbedna.

„Dana 15. jula Zavod za javno zdravlje Zrenjanin nakon reagovanja JP“Gradska stambena agencija“ i Odeljenja za zaštitu i unapređenje životne sredine grada Zrenjanina, izvršio je vanredno uzorkovanje kvaliteta površinske vode na kupalištu „ Peskara “. Dobijenim rezultatima Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin i konsultacijama sa stručnim licima istog, utvrđeno je da je voda na kupalištu „ Peskara“ bezbedna za sport i rekreaciju kao i za kupanje. S tim u vezi sve naše sugrađane i korisnike pozivamo da posete ovo naše kupalište“, navodi se u saopštenju JP „Gradska stambena agencija“.

Saopštenje je usledilo deset dana nakon što su pojedini građani medijima dostavili fotografije na kojima se vidi pena i mrlje nepoznatog porekla u jezeru na kupalištu Peskara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari