Brat i sestra N. M. (20) i J. M. (18) , kao i njihov otac S. M. svi iz Prokuplja, zadobili su teške povrede opasne po život kada je osumnjičeni S. M. juče ujutru pucao na njih i suprugu D. M. , a potom pokušao da ubije i sebe. Sve troje prebačeni su na Kliniku opšte hirurgije u Nišu gde su operisani, a lekari su se u vreme zaključenja ovog izdanja još uvek borili za njihov život, dok je supruga osumnjičenog napadača D.

Brat i sestra N. M. (20) i J. M. (18) , kao i njihov otac S. M. svi iz Prokuplja, zadobili su teške povrede opasne po život kada je osumnjičeni S. M. juče ujutru pucao na njih i suprugu D. M. , a potom pokušao da ubije i sebe. Sve troje prebačeni su na Kliniku opšte hirurgije u Nišu gde su operisani, a lekari su se u vreme zaključenja ovog izdanja još uvek borili za njihov život, dok je supruga osumnjičenog napadača D. M. zadržana u Prokuplju, jer je imala manje ozbiljne povrede.
Direktor opšte hirurgije Nebojša Đorđević rekao je juče novinarima da su sve troje zadobili povrede opasne po život i da se nakon operacija nalaze na intenzivnoj nezi. Lakše povređena zadržana je u bolnici u Prokuplju.
– Mladić ima najteže povrede, primljen je sa prostrelnom ranom grudnog koša i trbuha i u stanju je teškog hemoragičkog šoka. Operativno je zbrinuta njegova povreda jetre i urađena je drenaža grudnog koša. Prisutna je i suspektna povreda kičme – rekao je juče direktor Klinike za opštu hirurgiju Nebojša Đorđević i dodao da je devojka takođe zadobila prostrelnu ranu grudnog koša i povredu levog plućnog krila, a primljena je na kliniku u stanju teške iskrvavljenosti. Devojka je operisana odmah nakon prijema. Njihov otac S. M. takođe je primljen sa prostrelnom ranom grudnog koša i njemu je urađena drenaža pluća.
Istražni sudija Okružnog suda u Prokuplju Ljubomir Jovanović rekao je za Danas da se nesreća dogodila juče ujutru oko 9 časova, na periferiji Prokuplja kod fabrike Hisar, kada je S. M. otišao do kuće u koju se odselila njegova supruga, zajedno sa decom, zbog poremećenih porodičnih odnosa i čestih svađa. Nasilnik ih je pozvao u svoj automobil marke „golf 2“ da ih odveze do centra grada i usput „razgovara sa njima kako bi se pomirili i vratili kući“. Posle kraće svađe sa suprugom osumnjičeni je izašao iz automobila i pucao u nju i decu, a posle i u sebe.
D. M. je kazala istražnom sudiji da je njen suprug bio nasilan i pretio im pištoljem i puškom, koje poseduje i za koje ima urednu dozvolu. Ona se više puta obraćala policiji sa žalbom da ih Sava fizički zlostavlja.To je i bio razlog zbog kojeg ga je pre dve nedelje napustila zajedno sa decom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari