Urbana gerila gumama ogradila opasni kružni tok u Nišu 1Foto. Urbana gerila Niš

Niška Urbana gerila postavila je 80 guma u crvenoj i beloj boji kao privremenu zaštitnu ogradu kod kružnog toka na Somborskom bulevaru, gde se dogodilo više saobraćajnih nesreća, kako bi upozorila na njegovu nebezbednost.

“Pozivamo nadležne institucije da reaguju i ovu ‘crnu tačku’ u gradu trajno obezbede”, poručili su urbani gerilci u okviru akcije “Formula 1 stigla u Niš”.

Improvizovanu zaštitnu ogradu na ovom kružnom toku, koji nazivaju “Pantelejska šikana”, postavili su jer se on pokazao kao rizičan i za vozače, i za pešake, i za okolne objekte.

“Našu akciju pomogla je Formula 1, koja podržava najveće cirkuse na svetu”, navedeno je u objavi na Fejsbuk stranici „Urbana gerila Niš“.

Urbana gerila gumama ogradila opasni kružni tok u Nišu 2
Foto: Urbana gerila Niš

Članovi ove građanske inicijative, inače, već tri godine kroz niz satiričnih performansa ukazuju na svakodnevne probleme sa kojima se susreću građani.

U znak protesta zbog aktuelne gradnje parkinga u neposrednoj blizini Osnovne škole „Sveti Sava“ iscrtali su parking mesta na jednom od terena za mali fudbal i „predložili“ da sportski tereni u svih 58 škola u Nišu budu pretvoreni u parkinge.

Kedrovima na Bulevaru Nemanjića koji su posečeni zbog izgradnje tržnog centra „Delta planet“ odali su počast paljenjem sveća.

U rupama i pukotinama na kolovozima i trotoarima “sadili” su cveće, a u jednoj od rupa su postavili lavor i “pecali ribu”.

Sebe predstavljaju kao “grupu koja se okupila oko cilja koji je veći i bitniji od svakog pojedinca, a zove se Niš”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari